4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Halil İbrahim buluşmaları başlıyor

Şanlıurfa Valiliği, "4. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları" kapsamında, dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını Şanlıurfa'da ağırlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.

"Dayanışmadan Yana Hep Yan Yana" sloganıyla yola çıkan buluşmalarla, yardım kuruluşları ve iyilik hareketlerini bir araya getirmeyi planlayan Şanlıurfa Valiliği hazırlıklarını sürdürüyor. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa'nın uluslararası anlamda yardım severlik ve dayanışmanın en bilinir adresi olmasını hedeflediklerini söyledi. Buluşmalarla, dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı konuklar, Şanlıurfa'nın sembollerinden biri olan ve semavi dinlerin, peygamberlerin atası İbrahim Peygamber'in mesajları doğrultusunda bir araya getirileceği bildirildi.

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarının amaçlarının başında; yardımlaşma ve dayanışma teması üzerine yoğunlaşarak farklı kültürlerin, farklı ulusların ve semavi dinlerin mensuplarının dostluk, kardeşlik ve barışa bir köprü vazifesi görmesi yer aldığını belirten Vali Okutan, 21-23 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan buluşmalar ile kültürel, sanatsal ve turistik hedeflerin yanında bilimsel ve felsefi açıdan önemli açılımlar hedeflendiğini kaydetti. Toplam üç gün sürecek olan etkinlikler kapsamında kültürel, sanatsal ve bilimsel aktiviteler düzenlenecek. Şanlıurfa'nın temel değerleri, karakteristik özellikleri gelecek olan konuklar ile paylaşılacak.

Şanlıurfa Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen buluşmalar, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa ili Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Türk Hava Yolları, Ticaret ve Sanayi Odası ile Harran Ova'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 10:28:03
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 13:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?