5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Halil İbrahim Buluşmaları başlıyor

Şanlıurfa'da düzenlenecek olan III. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda, Türkiye'nin dev sanatçıları ve yabancı müzisyenler sahne alacak.

22-25 Mayıs tarihleri arasında Şanlıurfa Valiliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'na Türkiye'nin en önemli müzisyenlerinin yanı sıra yurt dışından da birçok sanatçı ve grupların katılımıyla çeşitli konserlerin düzenleneceği bildirildi. Macar Sanatçı Hannah Berger ve Dilber adlı müzik grubunun açılışını gerçekleştireceği etkinliğin birinci gününde yabancı konukların da ilgiyle dinlemesi beklenen tasavvuf müziği konserine yer verilecek.

Türk Tasavvuf Müziği'nin
çağdaş temsilcilerinden biri olan Sami Savni Özer, saz heyeti eşliğinde Türk Tasavvuf Müziği'nin en güzel örneklerini yerli ve yabancı konuklar için seslendireceği belirtildi.

III. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın ikinci gününde ise sanatçı Sezen Aksu, izleyenlere unutulmaz bir konser verecek. Organizasyonun son gününde ise, Türk müziğinin en önemli gruplarından MFÖ Grubu sahne alacak. Türk müziğine damgasını vurmuş, unutulmaz şarkılara imza atmış olan grup Şanlıurfalı müzikseverler ve yerli-yabancı konuklar ile birlikte, dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirecek.

Şanlıurfa Valiliği, III. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında dopdolu bir program içeriği hazırladı. Buluşmaların felsefesine ve çok yönlülüğüne uygun şekilde hazırlanan etkinlik programında, konserlerin yanı sıra uluslararası konferans, panel, Altın Sofra İyilik Ödülleri, tiyatro gösterisi, sanat sergisi, tirit ziyafeti, sıra gecesi, turistik geziler ve toplu sünnet şöleni yer alıyor. Şanlıurfa Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun, Başbakanlık Tanıtma Fonu, TBMM, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.
Birçok gönüllü kuruluşun desteklediği Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın bu yıl yerli ve yabancı binlerce kişi tarafından takip edilmesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 19:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?