5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Halil İbrahim Buluşmaları çalışması

Bu yıl dünyanın dört bir yanından davetlilerin katılımıyla gerçekleşen 3. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın Balıklıgöl Dergah Platosu'nda bulunan proje ofisinde çalışmalar devam ediyor.

Genel amacı; misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, cömertlik ve bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hazreti İbrahim'in binlerce yıl öncesinden günümüze açtığı yoldan giderek, onun ayak izlerini takip etmek olan Halil İbrahim Buluşmaları'nda bu yılki etkinliklerin bitmesine rağmen geçen yıl olduğu gibi proje ofisinde dalında uzman koordinatörler tarafından bu yılki etkinliklerle ilgili genel değerlendirmeler ve toplantılar yapılarak raporlar hazırlanıyor.

Proje ofisinde ayrıca ulusal ve yerel basında Halil İbrahim Buluşmaları ile ilgili çıkan olumlu ve olumsuz haberler genel bir değerlendirme sonucunda toplantılar yapıldıktan sonra arşivleniyor. Çıkan haberlerle ilgili olumlu ve olumsuz haberler koordinasyon merkezinde bulunan uzmanlar tarafından değerlendirildikten sonra cevap yazıları yazarların adresine gönderilerek Halil İbrahim Buluşmaları'nın önemi vurgulanıyor.

Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa'nın çeşitli yerlerinde büyük katılımların olduğu halk yürüyüşü, konser, fuar, panel, toplantı, konferans, sergi, sıra gecesi ve tarihi turlar gibi etkinliklerin tamamının dalında uzman fotoğrafçılar tarafından resmedilirken proje ofisinde yapılan çalışmalarda, dünyanın çeşitli yerlerinden bu yılki etkinliklere katılan yerli ve yabancı katılımcıların fotoğrafları albüme dönüştürülerek proje ofisindeki görevliler tarafından adreslerine gönderiliyor.

Proje ofisinde günlük olarak yapılan toplantılarda Halil İbrahim Buluşmaları'nın önemi kitlelerin proje hakkındaki düşünceleri bundan sonra yapılacak olan çalışmalar ve etkinliklerin yapılmasından sonra Şanlıurfa'nın Türkiye ve Dünya turizmindeki yeri ve önemi ele alınıyor.

Üç büyük semavi dinin peygamberlerinin atası İbrahim Peygamber'in doğduğu yer olan Şanlıurfa'dan başlayıp bütün dünyaya ulaşacak, ülkeler arasında iyilik köprüleri kuracak ve bütün insanlığı onun engin zenginliğinde buluşturacak bir iyilik hareketi olarak başlatılan Halil İbrahim Buluşmaları, bu yılki yapılan etkinliklerle adından söz ettirmeye devam ederken; III. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları ile ilgili haberler, yorumlar fotoğraflar,köşe yazıları proje ofisi tarafından oluşturulan
'www.halilibrahim.org' web adresinden de günlük olarak yenilenen sitede Halil İbrahim Buluşmaları Şanlıurfa'nın Dünya'ya açılan kapısı olmaya devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 13:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?