5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Halil İbrahim konukları sıra gecesinde

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, bölge müziği ve kültürünü Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı konuklara tanıtmanın geleneksel bir yolu olan sıra gecesiyle devam etti.

Abide Park'ta düzenlenen sıra gecesine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Koordinatörü Yıldıray Malğaç, Vali Yardımcıları Salih Gelgeç ve Ferhat Burakgazi, İsrail Büyükelçisi Gaby Levy ile eşi İrit Levy, Filipinler Büyükelçisi Pedro O. Can, İngiltere'nin Manchester Belediye Başkanı Mavis Smitheman, Copem Teşkilatı'na bağlı üyeler ile "Yardım Ahlakı" konulu konferansa katılan akademisyenler katıldı.

Sıra gecesinde İshak Demir'in söylediği türkülerle eğlenen konuklardan İsrail Büyükelçisi Gaby Levy'nin eşi İrit Levy ve Macaristan'ın ünlü şarkıcısı Hannah Berger ayrı ayrı sahneye çıkıp oynadı. Halayların çekildiği ve konukların doyasıya eğlendiği gecede, konuklara çiğköfte ve yöresel tatlılardan şıllık ikram edildi.Konuklar, hayran kaldıkları sıra gecesinde şarkıcı İshak Demir'e alkışlarıyla tempo tutarak eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 09:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?