5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Halk infrared ısıtıcılara yöneldi

Şanlıurfa'da havaların iyice soğuması ve doğalgaza yapılan son zamlar, vatandaşı elektrikli infrared ısıtıcılara yöneltti. 

Tükettiği elektriğin yüzde 96'sını ışığa çevirerek ısıyı daha verimli ileten infrared sobalar, zam ve krizin yaşandığı şu günlerde vatandaşlara daha cazip geliyor. Elektrikli ısıtıcı satışlarında adeta patlamanın meydana geldiği Şanlıurfa kent merkezinde, teknolojinin yeni ürünü infrared ısıtıcılar, vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor

. Isıtıcı satıcıları satışlardan memnun olduklarını söylerken, vatandaş da doğalgaza yapılan zamlardan sonra alternatif ısınma aracı olan infrared ısıtıcılara dönüş yaptıklarını belirttiler. Stoklarda tükenmenin meydana geldiğini söyleyen ısıtıcı satıcıları, 80 ile 240 YTL arasında değişen infrared ısıtıcı fiyatlarının vatandaşlara cazip geldiğini dile getirdiler. 

Isıyı çabuk dışarıya veren ve ucuz olan infrared sobaların halkın ekonomik bütçesi için ideal olduğunu söyleyen esnaf, istenilen zamanda istenilen bölgeyi çabuk ve etkin bir şekilde ısıtan infrared ısıtıcılara halkın yoğun ilgi gösterdiğini aktardılar.
Infrared ısıtıcılara yönelen vatandaşlar ise, son 10 ayda doğalgaza gelen yüzde 80'e varan zamların ısıtıcılara dönüşe mecbur bıraktığını ifade ederek, kolay ısınma sağlayan teknoloji ürünlerinin daha avantajlı olduğunu aktardılar.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:22:31
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 13:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?