2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Halk otobüsünü caldı polisi alarma geçirdi

Alınan bilgilere göre, Şanlıurfa’nın Kısas Beldesi’ne yolcu taşıyan Mustafa Çadır yönetimindeki 63 VB 677 plakalı halk otobüsü, Hal Pazarı’nda yolcu indirip bindirirken, Haydar Duran adlı şahıs otobüse bindi. İçinde 1 yolcu olan otobüsün sürücüsü Mustafa Çadır’ın aşağı inmesini fırsat bilen Haydar Duran, aracı çalıştırarak kaçmaya başladı. Bir anda neye uğradığını şaşıran otobüs sürücüsü Mustafa Çadır, çevirdiği taksiyle kaçırılan otobüsü takip etmeye başladı. Hal Pazarı’ndan Kısas Beldesi yoluna giderken önüne çıkan biri polis otosu olmak üzere 3 araca çarparak yoluna devam eden Haydar Duran ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Haydar Duran yönetimindeki halk otobüsü, Kısas Beldesi’nde yol kenarında bulunan telefon direğine çarparak durabildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri akıl hastası olduğu iddia edilen Haydar Duran’ı gözaltına alındı. Polislerin ’kimliğin var mı’ sorusuna cevap vermeyen Haydar Duran sadece ismini söyleyebildi. Haydar Duran’ın kaçırdığı otobüsün içinde yolcu olarak bulunan Veli Ersoy ise, her şeyin bir anda geliştiğini belirterek, "Ben onu ikinci şoför zannettim" dedi. Kaçırılan aracını taksiyle kovalayan otobüs sürücüsü Mustafa Çadır, "Aşağı yolcuların bagajını vermeye indim, bir anda aracın hareket ettiğini gördüm. Otobüsü kiraladığım taksiyle takip ettim" dedi.
Bu arada Haydar Duran’ın kaçırdığı halk otobüsünün çarptığı 2 araçta bulunan vatandaşlar, polis ekiplerinin çalışmasını tamamlayana kadar yol kenarında bekledi.

iha-şanlıurfa
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 12:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?