5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Halkın yeni gözdesi fıstıklı kebap

Patlıcanlı, domatesli, soğanlı, Urfa kebap gibi bir çok kebap çeşidinin bulunduğu Şanlıurfa'da işletmeciler müşterilerine fıstıklı ve cevizli kebapla damak zevkine hizmet ediyor. 

Birbirinden güzel ve lezzetli kebaplarıyla bilinen Şanlıurfa'da damak zevkine hitap eden çeşitli kebaplar lokantalarda yerini almaya devam ediyor. Ezilerek un haline getirilen fıstığın ve cevizin etle karıştırılması suretiyle yapılan fıstıklı ile cevizli kebap, Şanlıurfalıların gözdesi oldu. Balıklıgöl karşısında bulunan Halil İbrahim Sofra Salonu'nda, büyük bir özenle hazırlanıp, müşterilere sunulan fıstıklı kebap, vatandaşların en çok tercih ettiği kebap oldu. 

Şanlıurfa'da fıstıklı kebabı yapan Halil İbrahim Sofra Salonu'nun işletme müdürü Mustafa Akbaş, fıstıklı kebabın özellikle yaşlılar ve il dışından gelen misafirler tarafından beğenildiğini ifade etti. Fıstıklı kebabın vücudu kış aylarında sıcak tuttuğunu, direnci artırdığını belirten Akbaş, bu kebabı sipariş üzerine yaptıklarını kaydetti. Fıstıklı kebabın porsiyonunun 12 YTL olduğunu ifade eden Akbaş, haftada özel sipariş olarak 25 porsiyon fıstıklı kebap yaptıklarını söyledi. 

Şanlıurfa'da büyük beğeni toplayan fıstıklı kebabın yapımı hakkında da bilgi veren Akbaş, "Bir porsiyon için hazırlanan 150 gram ete, 150 gram da fıstık katılıyor. Bu ikisi karıştırılarak kebap hazırlanıyor. Fıstıklı kebap ağız bir damak tadıdır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 11:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?