5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ham petrol çaldılar , tesis kurdular

Şanlıurfa'da BOTAŞ Boru Hattı'ndan ham petrol çalan hırsızlar, kurdukları tesislerde bu petrolü işleyip piyasaya sürerken yakalandılar

Şanlıurfa'da BOTAŞ boru hattından ham petrol çalarak, kurdukları gizli dolum tesislerinde işledikten sonra, pazara süren şebeke çökertildi. “Kuzey Operasyonu” kapsamında Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 ayrı ilde düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sürdürülen çalışmalarda, il sınırındaki BOTAŞ'a ait petrol boru hattını delerek çaldıkları ham petrolü, kent merkezinde işledikten sonra sattıkları belirlenen Halil Y'nin liderliğinde bir suç şebekesi tespit edildi. Bunun üzerine şebekenin çökertilmesi amacıyla, “Kuzey Operasyonu” adı altında Şanlıurfa'da da 18 ayrı yer ile Gaziantep ve Adıyaman'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Şanlıurfa'daki operasyonlarda Halil Y, İsmail Y, Nazif A, Mahmut F, Ahmet F, Faruk F, ve Ahmet T. gözaltına alındı. Bu kişilerin çaldıkları ham petrolü İmam Keskin Buğday Pazarı'ndaki bazı ambarlarda ve bir evin altında kapalı alanda kurdukları 5 ayrı “dolum tesisi”nde işledikten sonra, ucuz fiyata piyasaya sürdükleri belirlendi. Bu yerlerde yapılan aramada dolum ve boşaltım için gerekli düzeneğin kurulu olduğu tespit edilirken, buradaki petrol tanklarında yaklaşık 80 ton ham petrol bulundu. 

Operasyon kapsamında, Gaziantep'te Ramazan E. Adıyaman'da da Hasan K. adlı kişilerinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, haberleşmede kullanılmak üzere “4 adet özel yapım kol telsizi”, 1 tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Ayrıca hırsızlık işinde kullanıldığı gerekçesiyle, 4 otomobil ve 2 tankere de el konuldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?