30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Hamamda, terleten kurs

Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi tarafından hamamlarda çalışanlara yönelik masörlük kursu düzenlendi.

Harran Üniversitesi (HÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Beden Eğitimi Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Resul Halat tarafından verilen masaj kursu, 5 hafta sürdü.

Osmanlı Hamamı’nda uygulamalı olarak yapılan kursta kursiyerlere bilimsel masajın yapılışı anlatıldı. Kursla ilgili bilgi veren Resul Halat, masörlüğün çok hızlı gelişen bir sektör olduğunu ifade ederek, "Şanlıurfa’da hamamda çalışan arkadaşlarımızın bu işi daha bilimsel yapmaları için kurs düzenledik. Şanlıurfa’da hamamda çalışan arkadaşlarımızın bilimsel ve iyi bir şekilde masörlük yapabilecekler" dedi.

Şanlıurfalı gençlerin çalışmak için yaz aylarında sahillere gittiğini vurgulayan Halat, "Arkadaşlarımız yazlık yerlere gidiyorlardı, ancak belgeleri olmadığı için oradaki saunalar tarafından çalıştırmıyorlardı. Kurs sonunda vereceğimiz belgelerle arkadaşlarımız buralarda da rahatlıkla iş bulma imkanına kavuşacaklar" diye konuştu.

Hamamda öğretim görevlisi Resul Halat’ın bilimsel masaj teknikleri konusundaki derslerini göbek taşında uygulamalı olarak yapan kursiyerler, şu ana kadar bilmedikleri şeyleri öğrendiklerini ifade etti. Daha önce büyüklerden gördükleri şekliyle masaj yaptıklarını ancak kurs sayesinde bilimsel masajın tekniklerini öğrendiklerini belirten kursiyerler, artık daha kolay iş bulma imkanını sahip olduklarını söyledi.

Kursun yapıldığı hamamda uygulamalı masaj eğitimine gönüllü olarak katılan vatandaşlar ise hem eğitime katkı sağlamanın hem de iyi bir masaj yaptırmanın keyfini yaşadı. Kursa, 20 hamamda çalışan 27 kişinin katıldığı bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 12:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?