4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Hamile kadın ihmal kurbanı mı?

HAMİLE KADININ 3 HASTANE ARASINDA DOLAŞTIRILDIĞI İDDİASI

Şanlıurfa'da trafik kazası geçiren hamile bir kadının hastane hastane dolaştırıldığı iddia edildi. Kadın bir hastanede çocuğu ile birlikte hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, hamile olduğu tespit edilen Fatma Tumbul (26), kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine şarampole yuvarlanarak, yaralandı. Hamile kadın olay yerine çağırılan ambulansla hemen Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Fatma Tumbul'un burada doğum uzmanının olmadığı söylenerek Şanlıurfa Özel Şammed Hastanesi'ne gönderildiği iddia edildi.

İddialara göre, burada da hastane yetkililerinin hamile kadına bakamayacaklarını söyledi, bunun üzerine Fatma Tumbul ambulansla bu sefer Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'ne kaldırıldı. Doğumevi Hastanesi'ne kaldırıldığı sırada 8 aylık bebeğin anne karnında hayatını kaybettiği kaydedilirken, Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'ne gelen hamile kadının, tomografi cihazının olmadığı söylenerek tekrar Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne gönderildiği, bu sırada hamile kadının dalağının patlaması ve iç kanamasının olması üzerine ameliyata alındığı fakat yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığı iddia edildi.

Cenaze yakınları ihmal iddiasıyla olaya tepki gösterdiler.

Fatma Tumbul'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Cenaze daha sonra, savcılık incelemesi akabinde Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediklerini belirttiler. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HAMİLE KADININ 3 HASTANE ARASINDA DOLAŞTIRILDIĞI İDDİASI
HAMİLE KADININ 3 HASTANE ARASINDA DOLAŞTIRILDIĞI İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2010 Cumartesi 17:08:01
Güncelleme :30 Ekim 2010 Cumartesi 18:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?