5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hanifi Düzme güven tazeledi

SAADET PARTİSİ HİLVAN İLÇE TEŞKİLATI'NIN 4. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

Saadet Partisi Şanlıurfa'nın Hilvan İlçe Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste ile seçime giren Hanifi Düzme yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Kongre, Karacurun Mahallesi eski çarşı mevkiinde bulunan Saadet Partisi binası önündeki açık alanda yapıldı.

Kongrede yapılan yoklamanın ardından bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Kongreye Şanlıurfa Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Kayacan, 21 dönem Fazilet Partisi Milletvekili M. Niyazi Yanmaz, 21. dönem Adana milletvekili ve GİK üyesi Yakup Budak, Akçakale, Harran, Birecik, Viranşehir, Ceylanpınar ilçe başkanları, partililer ve ilçe halkı katılım gösterdi.

Hilvan Saadet Partisi kongresi için geçici divan başkanlığı teşekkülü gerçekleştirildi. Divan başkanlığına 21. dönem milletvekili M.Niyazi Yanmaz, Ceylanpınar Saadet Partisi ilçe başkanı Abdulcelil Doğantekin, Viranşehir Saadet Partisi ilçe başkanı İbrahim Çapa seçildi. Seçimin ardından faaliyet raporu, yeni yönetimin ibrası ve ardından siyasi konuşmalara geçildi.

Adana eski milletvekili Yakup Budak'ın da bulunduğu kongre görkemli geçti. Adana eski Milletvekili Budak konuşmasında, "Saadet Partisi olarak nereye gidiyoruz? Yaşadığımız olaylar, dünyada gerçekleşen hadiseler. Biz ne demiştik, Saadet Partisi olarak milli görüş olarak, önce ahlak ve maneviyat demiştik ve öyle yola çıkmıştık. Bugün görüyoruz ki, o gün bize diyarlardı ki, şu partiye bak. Erbakan diye birisi çıkmış önce ahlak diyor, din diyor iman diyor. 20. yüzyılda çağdaş bir dünyada bunlara ne gerek var

diyorlardı. Bugün Allah muhafaza ocaklar yanmaya başladı. Binlerce çoluk çocuk yoldan çıkmaya başladı. Dolayısı ile herkes şimdi hoca haklı söylemiş demeye başladılar. Allah aşkına şu televizyonları doğru dürüst izleyebiliyor musunuz? Bir baba olarak, bir anne olarak bir Müslüman olarak. Bu televizyonları ve programları, bu Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda uyguladığı programlar, ailesi biz olduğumuz çocuklar bizim istikametimizde mi yetişiyor, yoksa Avrupa'nın ABD'nin istikametinde mi yetiştiriliyor?

Her defasında oy veriliyor ülke kaybediyor ve kaybetmeye devam ediliyor. Gelin bu badireden birlikte kurtulalım. Bizim bir medeniyetimiz var, inancımız var, bir kültürümüz var, bir adabımız bir edebimiz var buna yapışalım. Bu memleketin sefaletine, bu memleketin soyulmasına ve soğana çevrilmesine müsaade edeceksin hem de bilmiyorum diyeceksin, olur mu böyle şey. O zaman kendimizi hesaba çekelim, hangi yolda yürüdüğümüze bakmamız lazım" dedi.

Konuşmaların ardından ilçe yönetim kuruluna seçilecek olan üyeler gelen misafirlere tanıtıldı ve ardından seçime geçildi. 52 delegenin 47'si oy kullandı ve Hilvan Saadet Partisi yeni ilçe başkanı Hanifi Düzme yeniden başkan seçildi. Hilvan Saadet Partisi ilçe başkanlığına tekrar seçilen Hanifi Düzme, gelen misafirlere ve delegelere teşekkür ederek, Hilvan için hayata geçirilecek projeler için elinden geleni yapacağını söyledi.

SAADET PARTİSİ HİLVAN İLÇE TEŞKİLATI'NIN 4. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI
SAADET PARTİSİ HİLVAN İLÇE TEŞKİLATI'NIN 4. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 10:11:05
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 11:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?