5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harekata şehit kızının adı verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TKS) tarafından Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK hedeflerine yönelik gerçekleştirilen kara harekatına, Şanlıurfalı Şehit Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un kızının adı verildi.

abar Dağı'nda hain saldırı sonucunda şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un kızı Güneş'in babasının cenazesindeki yırtık çoraplı ve yalın ayaklı hali Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Aylar sonra Türkiye 'Güneş' ismini tekrar duydu. 3 yaşındaki minik Güneş'in adının kara harekatına verilmesi şehidin ailesinin acısını biraz da olsa hafifletti. Kara harekatına 'Güneş' adının verilmesiyle Aksoy ailesi şehit Onbaşı Kasım Aksoy'un mezarını ziyaret ederek dualar okudu.

Şehit Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un 24 yaşındaki eşi Fatma Aksoy, operasyona Güneş isminin verilmesiyle çok memnun olduğunu kaydederek, "Acımız büyük. İnşallah kocamın kanı yerde kalmayacaktır. İnşallah diğer askerler, intikam alırlar. Allah onlara yardım etsin. PKK'nın bitirilmesini istiyoruz. Operasyona kızımın adını verdiler. Çok memnun olduk. İnşallah PKK kalmayacak. Hepsinin öldürülmesini istiyorum. Hiç birinin kalmasını istemiyoruz" dedi.

Şehit Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un amcası Yasin Aksoy ise yapılan operasyonla PKK'nın bitirilmesini istediğini ifade ederek, "Kuzey Irak'a yapılan kara harekatı ile PKK'nın bitirilmesini istiyoruz. İnşallah bundan sonra hiçbir PKK'lı kalmayacaktır. İzine kimse rastlamayacaktır. Yeğenimin intikamı alınacaktır .Türk Silahlı Kuvvetleri'ne çok teşekkür ediyorum. Manevi ve maddi destek çıktılar. Bizi yalnız bırakmadılar. Tüm Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?