5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harpten çıkmış gibi

VİRANŞEHİR'DEKİ OLAYLARIN ARDINDAN

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıdan sonra çıkan olaylar yatışmaya başladı. 10 güvenlik görevlisinin yaralandığı olayların ardından Tarım Müdürlüğü önünde bekleyen kalabalık polisin uyarıları üzerine olay yerinden ayrıldı.

Viranşehir'de akşam saatlerinde meydana gelen olayda iddiaya göre, Necmettin A. isimli şahıs ile Kadir Yazmacı arasında İlçe Tarım Müdürlüğü'nde tarım destekleme evraklarının teslim edilme işlemleri esnasında sıra yüzünden tartışma çıktı. Kısa süreli tartışma sonrasında Necmettin A., Kadir Yazmacı'ya beklemesini söyleyerek Tarım Müdürlüğü'nden ayrıldı. Evraklarını tamamlamak üzere İlçe Tarım Müdürlüğü'nün karşısına fotokopi çekmeye giden Kadir Yazmacı telefon ile kardeşlerinin Tarım Müdürlüğü'ne gelmesini istedi.

Tarım Müdürlüğü'ne gelen Kadir Yazmacı'nın iki kardeşi Murat ve Nadir Yazmacı tartışmanın nedenini öğrenmeye çalışırken içeriye ruhsatsız silahıyla giren Necmettin A. iki kardeşe ateş açarak olay yerinde beklemeye başladı. Silah seslerini duyup Tarım Müdürlüğü'ne gelen Kadir Yazmacı'ya yönelen Necmettin A. Kadir Yazmacı'yı da yaraladı. Kadir Yazmacı çok kan kaybetmesi üzerine olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer yaralılar Murat ve Nadir Yazmacı olay yerine çağırılan ambulanslarla Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar burada yapılan ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken, yaralılardan Murat Yazmacı'nın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan olay sonrası İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gelen az sayıda polis, kontrolü sağlamaya çalışırken, yaklaşık 500 aşiret üyesi, zanlıyı kendilerine vermeleri için polise ve Tarım Müdürlüğü'ne taşlı sopalı saldırıda bulundu. Çıkan olaylarda polis ve askerlerden 10 kişi yaralanırken 3 polis aracı kullanılamaz hale getirildi. Yaralı polis ve askerler hastaneye kaldırıldı. Olayda yetersiz kalan polisler gaz bombası sıkarak vatandaşları dağıtmaya çalıştı. Akşam geç saatlere kadar Tarım Müdürlüğü önünde bekleyen aşiret üyeleri cenazenin defin işlemleri nedeniyle ve polisin, ''Zanlı burada değil'' uyarıları sonrasında olay yerinden dağıldı. Şanlıurfa'dan gelen çevik kuvvet ekipleri önlem aldıktan sonra zanlıyı Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Polis ekipleri Tarım Müdürlüğü önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

VİRANŞEHİR'DEKİ OLAYLARIN ARDINDAN
VİRANŞEHİR'DEKİ OLAYLARIN ARDINDAN
VİRANŞEHİR'DEKİ OLAYLARIN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 00:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?