30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Harran Ateşi, Anadolu Ateşi'ni közleyecek

Dünyanın dört bir yanında göster yapan Anadolu Ateşi müzik grubuna, Şanlıurfa’dan rakip çıktı. Harran Üniversitesi (HÜ) Müzik Bölümü’nde oluşturulan Harran Ateşi ve Harran Ritim grupları, ilk gösterilerinde büyük ilgi gördü.

HÜ Fen Edebiyat Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlisi Atik Sahil tarafından Harran Ateşi ve Harran Ritim grupları kuruldu. 20 kız ve 20 erkekten oluşan Harran Ateşi, Harran Üniversitesi tarafından organize edilen Bahar Şenlikleri’nde ilk kez sahne aldı. Davulları eşliğinde gösteriler yapan Harran Ateşi, adeta Anadolu Ateşi sanatçılarına nazire yaptı. Davetlilerin büyük ilgi gösterdikleri Harran Ateşi’nin gösterisi beğeni topladı.

Müzik Öğretmenliği bölümünde okuyan kız öğrencilerden oluşan Harran Ritim grubu da ilk sahne denemesini bahar şenliklerinde yaptı. Yenişehir Kampusü içindeki gösteri alanında ilk kez seyirci karşısına çıkan öğrenciler, davul ve ritim sazlarıyla adeta şov yaptı. Yaklaşık yarım saat süren gösteri sırasında başarılı çalışmalarıyla alanı dolduranları coşturan kızlar, gösterilerini başarıyla tamamladı.

Harran Ateşi ve Harran Ritim gruplarını kuran Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlisi Atik Sahil, öğrencilerin ilk sınavlarını başarıyla verdiklerini söyledi. Harran Ateşi’ni 20 kız ve 20 erkekten kurduklarını, Harran Ritim grubunda ise sadece kızlara yer verildiğini ifade eden Atik Sahil, her 2 grubun bundan sonra gösterilerine devam edeceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 20:19:29
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 15:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?