5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran Ovası'na zararlı böcek giremedi

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Bitki Koruma Şube Müdürlüğü’nce yürütülen zirai zararlılarla mücadele programı çerçevesinde Harran ovasında her yıl görülen zararlı böcek, bu yıl en az seviyede görüldü.


Her yıl kırmızı, yeşil ve başka böceklerin musallat olduğu Harran Ovası'nda bu yıl kontrollü mücadele sonucu rahat tarım yapılıyor. Bitki Koruma Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, her gün çiftçilerden gelen telefonlar doğrultusunda 40 derece sıcaklık altında araziye çıkarak bitkiye zarar veren etmenleri yerinde tespit ederek, çiftçiye yardımcı oluyorlar. 4 ekip tarafından yürütülen çalışmalar yılın 12 ayı devam ediyor. Araziye çıkan ekipler zirai konuda çiftçiye her türlü bilgi ve zararlılarla mücadele yöntemlerini sunuyorlar.


Tüm bilgileri bedava alan çiftçiler uygulamadan memnun kaldıklarını belirttiler. Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Fuat Taylan da, "Çiftçilere hizmet için 4 arazi ekibi kurduk. Bize müracaat eden çiftçiye dairede yardımcı oluyoruz. Sorun ciddi boyuttaysa ekibimizi hemen araziye yönlendiriyoruz. Bize telefonla ulaşan çiftçilerde var. Bu çiftçilerin yerlerini tespit ederek mücadelemizi arazide yapıyoruz. Ekibimiz araziye gidip zararlı var mı, yok mu diye bakıyor. Arazide zararlı varsa, ekiplerimiz tarafından çiftçiye gerekli bilgi veriliyor. Bizimle çalışan çiftçileri haftada 2 sefer ziyaret ederek tamamen teknik bilgi veriyoruz. Bizim için öncelikli entegre mücadeledir. İlaçla müdahale en son tercihimizdir. Bizimle çalışan çiftçilere teşekkür mahiyetinde birer sertifika veriyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 18:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?