5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran sağlık yüksekokulu çalıştayı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Yüksek Okulu'nun kuruluşunun 11.yılında "Sağlık Yüksek Okullarında Eğitim ve Mezun Niteliğinin Geliştirilmesi Çalıştayı" düzenlendi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Mavi Salonda düzenlenen çalıştay açılışına Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Rektör Yardımcıları, Çalıştay için gelen Akademisyenler ve çok sayıda Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.
Çalıştay açılışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, "Sağlık hizmetinin kalitesi teknolojiden çok, sağlık personelinin niteliğine bağlıdır. Sağlık personelliği ise Sağlık Yüksek Okulları, Tıp Fakülteleri ve diğer sağlık personeli yetiştiren okullardaki eğitim belirlenmektedir. Dolayısıyla eğitimin tartışıldığı bu çalıştayı ben çok önemsiyor ve destekliyorum" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan üniversite Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Meliha Atalay ise, "Biz hemşireler bütün dünyada, sağlık hizmetleri içersindeki yeri, ağırlığı, önemi, vazgeçilmezliği tartışılmaz bir konumdayız. Doğrudan insan üzerinde çalışan ve temel felsefesi yarar verme olan hemşireler, bu anlamda ağır bir sorumluluk altındadırlar. Hemşirelik bakımı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin nitelikli, etkili olarak yerine getirilebilmesi ve insanlığa daha çok yarar sağlayabilmesi için, hemşirelerin gerçek birer profesyonel olarak yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz."dedi.

Kırka yakın Üniversiteden birçok bilim adamının katıldığı Çalıştayda, tema olarak, mezunların mesleği değer ve bilinç durumları, eğitimin çok boyutlu tartışılması, öğrencilerin toplumu ne kadar tanıdıkları, onlarla ne kadar birlikte olabildikleri, okuldaki öğretim elemanlarının birbirleri ile olan ilişki ve etkileşimlerinin eğitimi desteklemek açısından niteliğinin görüşülmesi, öğrencilerin gittikleri uygulama alanı okul iş birliği ve iletişim etkileşiminin görüşülmesi konuları işlendi.

İki gün süren Çalıştay sonunda katılımcılar, düzenlenen sıra gecesiyle yorgunluklarını attılar.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 17:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?