30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Harran Üniversitesi yeni bölümler açıyor

Harran Üniversitesi (HÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, açılacak yeni fakülte ve yüksek okullarla öğrenci sayısının 7 binden 10 bine çıkarılmasının planlandığını söyledi.

HÜ Rektörü Prof. Dr. Büyükburç, yeni eğitim yılında fakülte ve meslek yüksek okullarında yeni bölümlerin açılacağını belirtti.

2005-2006 eğitim-öğretim sezonunda mevcut fakültelerde işletme, maliye, bilgisayar, resim, coğrafya bölümlerinin açılacağını, meslek yüksek okullarında da yeni bölümlerle gelecek sezona hazırlanacaklarını ifade eden Büyükburç, "Şu anda 7 bin olan öğrenci sayımız, yeni açılacak bölümlerle bu sayıyı önümüzdeki eğitim yılında 10 bine çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Yeni açılacak bölümlerle birlikte üniversitede bulunan öğretim elemanı açığının büyüyeceğini kaydeden Rektör Büyükburç, "Büyük oranda öğretim üyesi eksiğimiz var. Yeni açılacak fakültelerle birlikte profesör ve doçent açığımız yaklaşık yüzde 80’lere ulaşmaktadır. Geçtiğimiz hafta ilimize gelen başbakanımıza bu eksikliklerimizi ve isteklerimizi ilettik" şeklinde konuştu.

Büyükburç, Osmanbey Kampüsü’nde inşaatı devam eden 600 yataklı araştırma hastanesinin bitirilmesi halinde bölgenin büyük bir sağlık merkezine kavuşacağını dile getirdi. Büyükburç, "İl genelinde hastanelerde bazı branşlar bulunmuyor. Bundan dolayı bu eksik branşlarla ilgili hastalar, başka illere sevk edilmektedir. Ancak biz hem araştırma hem de eğitim verdiğimiz için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz ve hastalara hizmet veriyoruz. Osmanbey Kampüsü’nde yapımı devam eden 600 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanemiz bitirildiği takdirde bölgenin büyük yükünü üzerine alacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 13:13:22
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 14:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?