5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran Üniversitesi'nde türbana yasak

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde türban yasağı bugün de devam ederken, rektörlük tarafından üniversitenin fakülte binalarına eski uygulamanın devam ettiğine ilişkin bir yazı asıldı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yasağın sona erdiğine ilişkin yazının üniversite rektörlerine gönderilmesinin ardından, Harran Üniversitesi'nin fakülte binalarına kapalı ortamlarda türbanın yasak olduğunu içeren yazılar asıldı. Rektörlük imzası taşıyan yazıda "Üniversitemizin kapalı ortamlarına türban ile girmek yasaktır" ifadelerine yer verildi.

Sabah erken saatlerde arkadaşları ile birlikte gelen türbanlı öğrenciler, fakülte bahçelerine alındı ama derslere giremedi. Okulun bahçesinde türban ile dolaşan öğrenciler derslere başlarını açarak girebildi. Türbanla derse girmek isteyen bazı öğrenciler, kapıda güvenlik engeline takıldı. Güvenlik görevlileri tarafından türbanlı olarak fakülte içine alınmayan öğrenciler tekrar dışarı çıktı. Daha önce üniversitenin kafeteryasına başları örtülü olarak alınmayan öğrenciler, kapalı alanlardan sadece
kafeteryaya türbanlı olarak alındı.

Başörtülü öğrenciler türban yasağının kalkmasına sevindiklerini ifade ederek, "Ben yasağın kalkacağına inanmıyordum. Bugün ilk defa kafeteryaya türbanla girdik. Mutluyuz. Derslere daha giremedik. İnşallah derslere de gireriz. Olması gereken yapıldı. Biz nasıl açık insanlara saygı duyuyorsak onlar da bize saygı duymalıdır. Herkes istediği gibi özgürce giyinmelidir. Herkesin dini inancı kendisine ama türban iyi olur. İnşallah hiçbir sorun çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Başı açık öğrenciler ise olması gerekenin bu olduğunu söyleyerek, "Sürekli böyle olması gerekiyor. İnşallah böyle devam eder. Kamu alanlarına da girsinler. Açık giriliyorsa kapalı da girilmelidir. İnsanlar zaten hayatlarını tercihlerine göre yaşar. Arkadaşlarımızla hiçbir sorun çıkmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?