5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran'a turist yağıyor

Dünyanın ilk üniversite kalıntıları ve konik kubbe evleriyle tanınan Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'ne gelen turist sayısında büyük artış olduğu belirtildi. 2008 yılının ilk 8 ayında 170 bin yerli ve yabancı turist geldi.

Harran İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, bölgeye geçen yıl 90 bin yerli ve yabancı turistin geldiğini, bu yılın 8 ayında ise rakamın 170 bine yükseldiğini belirtti.

Harran Kaymakamı Hasan Yaman, "Geçen yıl gelen turist sayısını katladık. Önümüzdeki yıl, daha da fazla turist bekliyoruz. Düzenlenen her türlü etkinlik, Harran'ın tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Harran'a daha fazla turist çekmek için tanıtıma önem veriyoruz. Harran'a, Japon, ABD, Alman, İngiliz olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden turistler büyük ilgi gösteriyor. Gelen turistlerin yüzde 30'u yabancıdır. Yabancı turistlerin gelmesindeki en büyük etken bölgenin güvenli olmasıdır. Yerli ve yabancı turistler Harran Ören Yeri'nden sonra Firdevs Cami, Hayati Harrani Türbesi, Soğmater mağaraları gibi tarihi yerlere gidiyor. Turistlerin daha rahat gidip gelebilmeleri için yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Turistlerin konaklama sorunlarını da çözüme kavuşturmuşuz. Yerli ve yabancı turistler Kaymakamlık tarafından yaptırılan Bazda Motel'de ve Öğretmen Evi'nde konaklayabiliyor. Motel 29, Öğretmen Evi 18 yataklıdır" dedi.

Yaman, Harran'ın bereketli topraklarından elde ettiği gelire turizmi de kattığını ifade ederek, "Harran'da turizm gelirlerinde her yıl artış oluyor. Bölge insanı, turizme önem vermeye başladı. Özellikle yöreyi tanıtan el işlerinin satışından önemli gelir elde ediliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 11:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?