5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran'da duble yol tamamlanıyor

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde duble yol çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.
Akçakale-Şanlıurfa yol çatı  20. kilometreden başlayan ve Harran ilçe merkezine kadar yapılan duble yol çalışmaları kısa bir zaman zarfı içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz'un da takip ettiği yol çalışmaları 2009 yılsonuna kadar biteceği belirtildi.

Yaklaşık olarak 20 kilometrelik Harran duble yolu, turizm ve kültürel çalışmalara açısından büyük bir katkı sağlayacağını belirten yetkililer, yolun bitimiyle birlikte Harana gidiş ve gelişlerin daha güvenli olacağını söyledi. Duble yol çalışmaları bitiminde yol güzergahı buyunca yürüyüş parkurları yanı sıra ağaçlandırma ve dinlenme noktalarının da inşa edileceğini belirten yetkililer, yolun turizmi kenti Harran için çok önemli olduğu belirtildi.

Harran duble yol çalışmalarının daha hızlı olması gerektiğini söyleyen Tahılalan köyü sakinlerinden Hüseyin Uzun, "Harran duble yolunun bir an evvel bitmesini istiyoruz. Harran duble yolu hem bizim, hem de Harran için iyi oldu. Ancak köyümüz yol üzerinde olunca bu yolun bir an evvel yapılıp bitmesini istiyoruz. Ayrıca yetkililerden talebimiz köy yerleşim yerlerinin bulunduğu noktalara bariyer konmasıdır. Aksi takdirde sürekli bu noktalarda kaza olur" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 16:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?