5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran'da esrarengiz çocuk kayıpları

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, önceki gün esrarengiz bir şekilde kaybolan ikisi 5, biri 7 yaşındaki 3 çocuğun bulunabilmesi için köylüler seferber oldu. Aileler, kaybolan çocuklarının hayatlarından endişe ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Harran ilçesine bağlı Ahmet Kara köyünde yaşayan Yasemin Kaymaz (7) ve kardeşi İmam Bakır Kaymaz (5) ile kuzeni Rabia Kaymaz (5), önceki gün saat 16.00 sıralarında ortadan kayboldu. Çocuklarını arayan ailenin çalışmaları sonuçsuz kalınca durum jandarmaya bildirildi. Jandarma ve polis ekipleri kaybolan çocukların kaçırılma ihtimaline karşı geniş çaplı araştırma başlatırken, köylüler de civar bölgelerde çocukların bulunması için seferber oldu. Çocukların suya düşme ihtimalini değerlendiren köylüler, su kanalı ve çevresinde arama yapmaya devam etti.

Yakınları kaybolan 3 çocuğun hayatından endişe duyduklarını belirterek, "Amcamın oğlu ve iki kardeş aniden kayboldu. Köyümüzün yanından geçen tahliye kanalına düşmelerinden korkuyoruz. Daha önce çocuklar bu tahliye kanalına düşmüştü. Yetkililerden tahliye kanalının önüne tel örgü çekmelerini bekliyoruz" dedi.

Kaybolan çocukların başka bir yakını ise "Çocuklardan İmam Bakır ile Yasemin babasından evden çıktı. Bir süre sonra daha göremedik. Köydeki görgü tanıklarına göre, gece iki taksi gelmiş köye. Belki onlar kaçırmış olabilir" diye konuştu.

Kaybolan Yasemin ile İmam Bakır'ın babası İbrahim Halil Kaymaz ise, çocukları ve yeğeninin esrarengiz bir şekilde kaybolduğunu belirterek, "Olay dün saat 15.00'de oldu. Çocuklar evde yanımdaydı. Oyun oynamak için dışarı çıktılar. Aradan yarım saat geçti ve ablaları 'baba çocuklar gelmedi' dedi. Bizde çocukları aramak için dışarı çıktık. Dündendir çocukları bir türlü bulamıyoruz. Çocuklar tahliye kanalına düşmüş veya birileri kaçırmış. İkisi üzerinde şüphelerimiz vardır" dedi.

Endişeli babaların durumu bildirmesi üzerine jandarma ekipleri şüpheli bir araç üzerinde araştırma yapıyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?