7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Harran'da genç doktorların sevinci

Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi, 6 dönem için bu yıl 19 doktor mezun verdi. Genç doktorlar için üniversitede diploma töreni düzenlendi. 

Yenişehir Yerleşkesi Morfoloji binasında yapılan törene Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Belediye Başkan Vekili Gülender Açanal, HRÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Yücesan, öğretim üyeleri öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende kürsüde bir konuşma yapan Vali Yaşaşcan, genç doktorlara para hırsına kapılmamaları konusunda uyarıda bulundu.Bir doktor için hayatta en önemli şeyin "itibarı" olması gerektiğini sözleriyle başlayan Yavaşcan, hiçbir zaman kaygılarla hareket edilmemesini söyledi. HRÜ'den mezun olan 19 doktorun sağlık alanında taze kan olarak nitelendiren Yavaşcan, "Ben bugün doktorlara burada 2 tavsiyede bulunacağım bunlardan birincisi Ulu önder Atatürk'ün ilkelerine bağlı kalarak, ülkesine milletine faydalı işler yapmalarını ikincisi ise mutlaka iyi insan olmalarını asla gözlerini para hırsına dikmelerini istemiyorum" dedi. Yavaşcan, "Bunlara bir iyi, bir de kötü bir örnek vereceğim. Bizim bir ilçemizde yeni mezun olan bir genç bayan doktorumuz başka bir hasta yerine 60 yaşında bir bayana doğum raporu vermesi üzerine görevinden istifa etmek zorunda kaldı ve en önemlisi itibarını kaybetti. İyi olan ise geçtiğimiz günlerde Barajda vurgun yiyen 2 polisin hayatta kalabilmesi için canla başla çalışan bir doktorun çabasını görüp ona edilen hayır duaları trilyonlara değiştirilmez. Bu anlamda doktor olsanız da önce insanlık gerekiyor" tavsiyelerinde bulundu. Konuşmaların ardından 6. dönem mezunu olan 19 genç doktor "Hipokrat Yemini" etti. Bu yıl Tıp Fakültesi'nden dönem birincisi olan Nurdan Sabuncu ise perukla önce konuşma yaptı. Ardından Vali Yavaşcan'ın elinden plaket alıp mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. 

Öte yandan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şelçuk Yücesanın da aralarında bulunduğu müzik gurubunda Dekan Yücesan, bölgede Arbane (Def) olarak bilinen çalgıyla "Aman doktor derdime bir çare" parçasına eşlik etti. Yemin töreninden sonra aileler, mezun olan doktor çocuklarıyla bol bol resim çektirdi.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 21:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?