5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran'da gün batımı büyülüyor

Şanlıurfa'nın Harran Ovası'nda gün batımı şairlerin ve edebiyatçıların duygularını alevlendirdiği gibi ovayı da ateş kırmızısına dönüştürüyor.

Harran Ovası'ndaki gün batımı görenleri büyülüyor. Saniyelere sığan gün batımını görenler hemen makinelerine sarılarak deklanşöre basıp bu olayı ölümsüzleştirmek istiyorlar.

Güneşin batışı kadar, doğuşunun da Harran'da insanı farklı düşüncelere alıp götürdüğünü belirten vatandaşlar, "Güneşin muhteşem batışını seyrederken, koyunların melemesi, kadınların zılgıt sesini ve suyun Harran'daki bereket sesini duyarsınız. Bu duygularla muhteşem Harran Ovası'ndan geçerek gidersiniz. Harran Ovasında gün batımı kızıllığı sizleri Harran'da apayrı bir dünyaya ayak basıyor gibi hissedersiniz kendinizi. Harran Ovası'nda akşam saatlerinde ev ziyaretlerinde kaçak çay içme keyfi sizi adeta kışkırtır. Harran Ovası'nda gün batımıyla birlikte, geleneğin ve modern yaşantının birbiri ile buluşmasına şahit olursunuz. Harran Ovası'nda gün batımı ile birlikte Emeviler döneminde yapılmış kalede ve Ulu Cami kalıntılarında bölge tarihi hakkında sohbet, sizleri büyüleyecek ve Harran ovasında sizleri kaçak çay içme keyfi tetikleyecektir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 12:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?