5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran'da muhteşem gün batımı

Fırat'ın berrak ve serin sularıyla sulanan Harran Ovası, bereketli ve verimli toprakları yanı sıra tabi güzellikleri ile de insana ruhuna zenginlik katıyor.

Harran Ovası'nın bereketli toprakları ve ana kucağı gibi insanları kucaklaması toprakları, yorgun düşen pamuk ırgatına akşam üzeri güneş adeta ovaya görsel şölen veriyor. Güneşin gün batımındaki kızıllığı, Harran Ovasını kıpkızıl renge dönüştürerek adeta bölge insanının esmer kırmızımsı renginin fotoğrafını çiziyor.

Harranlılar, "Gün boyu ovada çalışıp çırpınan, o günü kara dönüştürmeye çalışan işçi ve ırgata dinlenme saatini kırmızıya dönüştürerek müjde veriyor. Harran Ovasında olmak ve gün batımında güneşin kızıllığını görmek size gün boyu yorgunluğunuzu unutturacak kadar büyülüdür. Gün batımının kızıllığı, yüzleri kızıla boyadığı gibi her nesneyi de kırmızıya boyar. Tarihi Harran Üniversitesi harabelerindeki höyükten gün batımında ovayı seyretmek, Nemrut Dağındaki gün doğuşunu aratmayacak güzelliktedir. Harran'da, gün batımının kızıllığındaki gizemi görmek için mutlaka bu günlerde güneşin batışını Haran'da seyretmelisiniz. Güneş Harran'da size tüm güzelliklerini göstererek size bir görsel şölen sunumu yapacaktır" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?