5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran'da öğrencilerin okul talebi

Harran ilçesine bağlı Taylıca Köyü'nde oturan çocuklar, okul yapılmasını istiyor.

Köylerinde okul olmadığı için okuyamadıklarını belirten çocuklar, okuma arzusunda olduklarını söylediler. Köy sakinleri, çocuklarını okutmak için 3 kilometre uzaklıktaki bulunan Aslanlı Köyü'ne gönderdiklerini ancak, havaların soğumasıyla birlikte çoğu zaman çocuklarını okula gönderemediklerini ifade ettiler.

Köylerinde okul olmamasının büyük bir şansızlık olduğunu belirten Taylıca Köyü sakinlerinden Mustafa Bilik, çocuklarının cahil kalmaması için köylerine acilen okul yapılması gerektiğini belirtti. Bilik, "Bizler de çocuklarımızın okumasını istiyoruz. Ancak köye okul yapılması hususunda kimsenin çabası yok. Köylü de kime gideceğini bilmiyor. Köyün bazı çocukları köyümüze 3 kilometre uzaklıktaki Aslanlı köyüne gidiyor. Havalar soğuduğunda çocuklar okula gidemiyor. Aslanlı köyünün öğrencisi fazla olduğundan, çocuklar pencere kenarında ders yapıyor. Yetkililerden Taylıca köyüne okul yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bu arada, yetkililer ise Taylıca Köyü'nde yaşayan halkın okul için müracaat ettiklerini ancak, 2008-2009 eğitim ve öğretim programı dahilinde okul yapılması için arazi tespit çalışmalarından sonra karar verileceğini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 12:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?