8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Harran'da özel yetenek sınavı

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne alınacak öğrencilerin sınavında ilginç görüntüler ortaya çıktı. 

Özel yetenek sınavında bir erkek öğrencinin kilosunun ve boyu uzun olması yüzünden belirtilen hareketleri yapamadığı görülürken, bazı erkek öğrenci de yarışı sürünerek tamamladı. Sınavda iyi derece alanlar sevindi, kaybedenler ise üzülerek duvarları yumrukladı. Beden eğitimi sınavını başarıyla geçen bazı bayan öğrenciler ise arkadaşlarıyla sevinç yumağı oluşturdu. 

Özel yetenek sınavına 186 erkek, 52 bayan olmak üzere toplam 238 öğrencinin katıldığını belirten juri üyesi Ali Rıza Öztürkmen, "Özel yetenek sınavında dikey sıçrama, beceri ile kondisyon, 30 metre sürat ve mekik koşusu olmak üzere 2 kategoride yarıştı. Bu sınavda insan unsurunun puanlaması yoktur. Tamamen elektronik fotosel ortamında yapılıyor. Biz sadece organizeyi sağlıyoruz" dedi.
Bu arada, özel yetenek sınavında başarısız olan öğrenciler moral bozukluğundan dolayı finişe yürüyerek gelirken, bazıları da ellerinden kaçırdığı topun arkasından koşturdu. İlginç görüntülerin yaşandığı sınavın ikinci gününde ise bayanların yarışacağı belirtildi. Sınavların 14 Eylül 2006 tarihine kadar süreceği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 17:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?