5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran'dan Japonya'ya gelin gidiyor

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde turist arkadaşının çektiği görüntüleri izleyen Japon genç, etkilendiği Cemile'yle evlenmek istedi. Harranlı baba ise, kızıyla hayatını birleştirmek isteyen Japon gencin talebini olumlu karşıladı.
Geçtiğimiz aylarda Harran'a gelen bir Japon turist tarafından çekilen görüntüleri izleyen Japon bir genç, fark ettiği Cemile'den etkilendi. 22 yaşındaki Cemile ile evlenmek istediğini ailesine bildiren gence ailesinden olumlu yanıt geldi. Kızına Japon bir gencin talip olduğunu öğrenen 10 çocuk babası Ali Kızıl, "Nasipse kızımı Japanya'ya veririm. Gelsinler görüşelim. Ben Harran Kültür Evi işletmecisiyim. Bize dünyanın her yerinden misafirimiz geliyor. Olabilir bir kişi kızımı görmüş ve beğenmiş olabilir.

Gelsin görelim araştırıp soralım, neyin nesidir öğrenelim. Memnuniyetle kızımı evlendiririm. Yerli yabancı önemli değil ben huzur arayan bir kişiyim. Bu Allah emri ise gelsin baksın. Ben burayı 5 kızım ve 5 oğlumla çalıştırıyorum. Kızlarım ve çocuklarım her biri sekizer dil biliyor. Allah'ın izniyle verebilirim. Ben daha öncede iki kızımı evlendirdim, birini İsviçre'ye birini İngiltere'ye verdim. Yeter ki huzur olsun. Ben her şeye razıyım. Damatlardan biri Denizlili, biri de Mersinli, biri İsviçre'de, biri
de İngiltere'de çalışıyor. Bu isteme doğaldır, bunda kızılacak bir şey yoktur. Ben bununla gurur duyarım" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 13:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?