5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Harran'ın simgesi korunacak

Harran ilçesinin simgesi durumunda olan tarihi Harran kümbet evlerinin onarılarak koruma altına alınacağı bildirildi.

Tarihi Harran harabeleri içinde bulunan ve şimdilerde bazı vatandaşlar tarafından barınak olarak kullanılan kümbet evlerin onarılarak turizme kazandırılacağı belirtildi. Harran kümbet evlerinin bir kısmının yıkılmakta olduğu ve yok olmaya doğru bir sürecin başlaması ardından yetkililer harekete geçti. Harabe halindeki kümbet evlerin, Turizm Bakanlığı’nın göndermiş olduğu 3 milyon YTL ödenek ile çevre düzenlemesi ile birlikte elden geçirileceği bildirildi.

Harran harabeleri içinde bulunan kümbet evlerin onarılarak turizme kazandırılacağını ifade eden Harran Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz, tarihi Harran dokusunun bu projeyle ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Başkan Özyavuz, "Uzun süredir tarihi dokunun yeniden canlandırılması için Turizm Bakanlığı ile yazışmalarımız devam ediyordu. Nihayet Harran kümbet evler, çevre düzenlemesi ve sit alanı çevresine yürüyüş parkuru düzenlenecektir. Bu proje için Turizm Bakanlığından 3 milyon YTL ödenek ayrılmış olup, önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanılacaktır. Bu projenin bitimiyle birlikte tarihi Harran harabelerinin cazibesi tamamen ön tarafa çıkacaktır. Bizler yerel yönetimler olarak, tarihe, çevreye ve insana yapılan yatırımlarla üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 09:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?