5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hasan Balıkçı davasında karar çıkmadı

Şanlıurfa'da 2002 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı ile ilgili bugün görülen davadan da karar çıkmadı.

Mahkeme heyeti, Halim Ş.'nin bugün duruşmaya gelmemesinden dolayı duruşmayı erteledi.

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmada; tutuklu sanıklar Yılmaz Ç., Şehmus T. ve Zeki A. ile sanık avukatları hazır bulundu. Mahkemede, sanıklar Yılmaz Ç., Şehmus T. ve Zeki A.'nın tutukluluk hallerinin devamını isteyen heyet, duruşmayı 28 Kasım 2008 tarihine erteledi.

Mahkeme heyeti; tutuklu sanıklara atılı suç niteliği, delil durumu, atılı suça öngörülen ceza süresinin üst sınırı dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, sanık Zeki A.'nın Adıyaman Cezaevi'nden, sanık Şehmus T.'nin Şanlıurfa Cezaevi'nden, Yılmaz Ç.'nin Ceyhan Cezaevi'nden, Halim Ş.'nin Malatya Cezaevi'nden bir dahaki duruşmada hazır edilmeleri için yazılacak müzekkerelere ve sanıkların tayin edilen duruşma gününde mahkemede hazır edilmelerine gereken özenin gösterilmesi istedi.

Şanlıurfa TEDAŞ Müessese Teknik Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı, 2002 yılının Ekim ayında, Akçakale karayolu üzerindeki cezaevi önünde kafasına bir el ateş edilerek öldürülmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?