5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hasan Yılmaz kütüphane kurdu

Şanlıurfa Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz, kendisine ait yazdığı kitap satışından elde ettiği gelirin bir bölümüyle bir lisenin bünyesinde kütüphane kurdu.

Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz, geçen yıl "Suçlu Çocuk Yoktur Suça İtilen Çocuk Vardır" adlı bir kitabı kaleme aldı. Çocukları suça iten nedenlerin ele alındığı kitap, daha sonra piyasaya çıktı.

Kitabın satışının bir kısmını kütüphane yapımı için bağışlayacağını belirten Yılmaz, aradan geçen sürede elde edilen gelirle Eyyübiye Semti'ndeki Gazi Lisesinde kütüphanenin onarım ve düzenlemesini yaptırdı.

2 bin civarında kitabın bulunduğu kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törende bir konuşma yapan Hasan Yılmaz, kütüphaneyi kurma amaçlarının karanlığa bir mum yakmak olduğunu, bundan sonra o mumun aydınlığını velilere yansıtmak istediklerini söyledi. Yılmaz, "Dersler başlayınca 20 dakika kitap okuma alışkanlığı artık her tarafta yayıldı. Karanlığa küfür edeceğimize mum yakalım sözü ile yola çıkmak lazım. Her mahallede ve her okulda mutlaka okuma alanı oluşturulmalıdır" dedi.

Kütüphanenin açılışı daha sonra Hasan Yılmaz ve davetliler tarafından birlikte yapıldı. Kütüphane açılışına bir çok okulun idarecisi, işadamları ve Hasan Yılmaz sevenleri katıldı. Kütüphanenin yaklaşık 12 bin TL'ye mal olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?