5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hasarlı apartman boşaltılıyor

Şanlıurfa'da yıkılma tehlikesi bulunduğu belirtilen bir  bina boşaltılıyor.

Şanlıurfa'da, bir apartmanın kolonlarında meydana gelen çatlaklar geçen günlerde meydana gelen ve merkez üssü Şanlıurfa olan 3.0 büyüklüğündeki depremle artınca binada oturanlar için tahliye kararı çıktı. Bina sakinleri, 17 daireden oluşan 5 katlı apartmanı boşaltmaya başladı.

Şanlıurfa'nın Karaköprü beldesinin Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Eriş Kooperatifi 6343 No'lu Blok'ta 1 ay önce çatlama oluştu. Karaköprü Belde Belediyesi ile Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ekipleri, binada yaptıkları incelemede apartmanın kirişlerine destek verecek kolanlar yapılmasına karar verdi. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da meydana gelen 3.0 büyüklüğündeki depremle binadaki çatlaklar artınca belediye, bina sakinlerine yazı göndererek tehlike arz ettiği için oturdukları apartmanın boşaltılmasını istedi. Belediyenin tahliye isteği üzerine bina sakinlerinin büyük çoğunluğu, evlerini boşaltmaya başladı. Tahliye edilmesi istenen binada halen oturanların da önümüzdeki günlerde evlerini boşaltacağı öğrenildi.

Yıkım kararı çıkan bina sakinlerinden İmam Ölçer, 3 ay önce 1. kattaki dairesini 52 bin YTL'ye aldığını belirterek, "Ben dairemi aldığımda binada çatlak yoktu. Binamızın karşısında boş bir arazide kazı yapılmaya başlanınca binamızda çatlaklar oluştu. Belediye ve Bayındırlık ekipleri binamızda inceleme yaptı. Binanın kiriş kolonlarına destek verilirse binanın tehlike arz etmeyeceğini belirtti. Daha sonra deprem oldu. Bu depremle birlikte binamızdaki çatlaklar arttı. Bunun üzerine belediye evlerimizi boşaltmamızı istiyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Kolsuzoğlu ise, "1 hafta önce belediye bize resmi evrakla bu binanın tehlike arz ettiğini ve boşaltılması gerektiğini bildirdi. Biz de bina sakinleri ile görüştük. Buradaki insanların can güvenliğinin olmadığını belirttik. Bina sakinleri boşaltmaya başladı. Deprem sonrası çatlaklar arttı. Binada oturanların büyük bölümü binayı boşalttı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 12:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
reşit rışvanlı IP: 81.213.198.xxx Tarih : 29.10.2007 14:42:25

karaköprü belediye başkanının bizlere yardım etmesini istiyoruz biz 7 sene lik b inanın nasıl bir şekil de destek veriliyor anlamak isti yorum bu çatlakgın sorumlusu belediyemi yoksa mütaahhitmi hatasımı belediyenin bizlere nasıl bir yardım edecekler ö ğrenmek istiyoruz bina sakin leri kiralarını ödeyemiyorlar bu hata nerdese bir an önce sonuçlansın