5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hasta Hakları Birimi yenilendi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hasta Hakları Birimi yenilendi. Hastane Başhekimi Operatör Doktor Ahmet Çakır, Sağlık Bakanlığı sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde Hasta Hakları'nın önemli yer tuttuğunu söyledi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Ahmet Çakır, "Sağlıkta dönüşüm projesinden önce hastalar önerilerini ve şikayetlerini iletecekleri bir birim olmadığından mağdur olmaktaydılar. Sağlıkta dönüşüm projesinden sonra hastalarımızın bu ve bunun gibi birçok noktadaki mağduriyetleri giderilmiş olup, bu sayede Sağlık kurumları hasta odaklı çalışır hale gelmiştir. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Hasta Hakları Birimi yeni sosyal hizmet uzmanımızın göreve başlaması ve Hasta Hakları birimimizin yeniden tefriş edilmesiyle daha fonksiyonel bir hale getirilmiştir. Yeni tefriş edilen birimimiz sayesinde hastalarımızın problemlerini daha rahat ve nezih bir ortamda çözüme ulaştırmaktayız" dedi.

Hasta Hakları biriminde yapılan işlemleri de sıralayan Çakır, "Başta psikiyatri hastaları ve özürlüler olmak üzere kimsesiz ve sosyal güvencesi olmayan hastaların işlerinin kanun ve yönetmelikler çerçevesinde takibi ve sonuçlandırılmasını yapmak. Hasta yürümekte zorlanıyorsa hastaya tekerlekli sandalye veya sedye tahsis edip işlemlerinde yardımcı olmak. Hastanede işlemleri biten kimsesiz, yardıma muhtaç veya maddi imkanı olmayan hastalara, Hasta Hakları birimi olarak, evine gitmesine yardımcı olmak için araç tahsis edip, gideceği yere ulaşmasını sağlamak.

Acil servise gelen kimsesiz ve sosyal güvencesi olmayan hastalara, acil serviste sosyal güvencesiz hasta diye kaydının yapılıp tedavi olmasını sağlamak. Yatışı yapılması gereken hastaların servise yatırılmasına yardımcı olmaktır. Serviste yatan kimsesiz hastaların, yakınlarının olup olmadığını araştırarak, yakınlarına ulaşılan hastaların yakınlarına, hasta hakkında bilgi vermektir. Kalacak bir yeri olmayan kimsesiz hastalar için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile irtibata geçilerek uygun bir bakım evi veya huzurevine yerleştirilmesi sağlamak. Hastanemizde, serviste yatan ve poliklinikte muayene olan hastalara Hasta Hakları Birimi hakkında bilgilendirme yapmak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 14:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?