3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Hasta yakınlarının çilesi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Hastanesi’ndeki hastaların yakınları, aşırı sıcak ve misafirhane yokluğu nedeniyle hastane önündeki yolda bulunan refüjde dinleniyor. 

Hızmalı Mahallesi'ndeki Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastaların yakınları, hastane bahçesinde ve hastane önünde geçen yolun ortasındaki refüjlerde yatıp kalkıyor.

Hava sıcaklığının 40 derece olduğu Şanlıurfa’da, kalacak yerleri ve verecek otel parası olmadığı için bu mekanlarda günlerce yatıp kalkan refakatçiler, hastane yönetiminden bekleme salonu veya misafirhane açılmasını istedi.

Refüjlerde dinlenen ve uyuyanları gören sürücüler şaşkınlığını gizleyemezken, hasta yakınları ise meraklı bakışlara aldırmadan günlük yaşamlarını sürdürüyor.

Dinlenecek yerleri olmadığı ve hastalarını yalnız bırakamadıkları için böyle bir yöntem geliştirdiğini söyleyen vatandaşlar, "Hastanede misafirhane bulunmuyor ve hava çok sıcak olduğu için bizler burada dinleniyoruz. Yakınlarımızın durumunu bu şekilde takip ediyoruz. Yetkililerin burada serin bir misafirhane veya dinlenme salonu oluşturarak sorunumuzu çözmelerini istiyoruz" dedi.

...
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2012 Salı 13:39:53
Güncelleme :26 Haziran 2012 Salı 13:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?