5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hastalıklar yakalarını bırakmıyor

Harran ilçesine bağlı Kayaca köyünde ikamet eden Sağ ailesi, yoksulluğun yanı sıra yakalarını bir türlü bırakmayan hastalıklarla mücadele ediyor.

Doğuştan tek böbrekli olan ve 1 yaşındayken yapılan kızamık aşısı nedeniyle bir ayağı sakat kalan baba İbrahim Sağ, böbrek yetmezliği çeken eşi Adile ve aynı nedenle Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'nde diyalize bağlı yaşayan kızı Fatma'nın sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

Köy ortamında çok zor geçindiğini ve sakatlığından dolayı çalışamaz durumda olduğunu söyleyen İbrahim Sağ, çaresizl kaldığını belirterek, "Aile olarak 11 kişiyiz ve 5 öğrencim var. İki günde bir hastanedeki kızımı görmeye gidiyorum. Şu anda bir kardeşi yanında refakatçi olarak kalıyor. İşin en acısı bu durumda olmama rağmen hala ailece yeşil kartımızın olmaması. Şu anda sadece kızım Fatma'nın yeşil kartı var. Yeşil kart almama mani hiçbir mal varlığım, bir avuç toprağım dahi yok, yine de alamıyorum.

Köylüler ve bazı hayır sahipleri yardım etmese resmen aç kalacağız. Evimde beyaz eşya namına hiçbir şey yok. Yazları soğuk bir su içmek istesek buzdolabımız yok. Çocuklarımı evlere buz getirmeleri için göndermekten dolayı artık utanıyorum. Hayır sahiplerinin bana yardım etmelerini istiyorum. Ben de biraz insanca yaşamak istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 19:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?