5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hastanede aile planlaması eğitimi

Viranşehir ilçesinde çocuk dostu olarak bilinen Viranşehir Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen toplantıda aile planlaması hakkında anne ve babalar eğitildi.

Viranşehir Devlet Hastanesi tarafından yapılan programa kadınlar büyük ilgi gösterdi. Yapılan panele Hastane Başhekimi Dr. Devran Demir, Başhekim yardımcısı Hasan Şık, doktorlar ve hemşirelerle birlikte 300 civarında vatandaş katıldı. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Devlet Hastanesi Başhekimi Demir, görev süresince hastane bünyesinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Demir, her geçen yıl hasta sayısında artışlar olduğunu belirterek, "Hastanemize başvuran hasta sayısında ciddi bir artış oldu.

Geçtiğimiz yıllarda 200 bin civarında olan sayı 2007 yılı sonunda 406 bin civarına ulaştı. İlçemize hem köylerden hem de çevre ilçelerden gelen hastalar da var. Durum böyle olunca hasta sayısında ciddi artış oluyor. Elimizden geldiği kadar hastalarımıza yardımcı oluyoruz" dedi.

Başhekim Demir, geçmiş yıllara göre uzman doktor sayısında da artışlar olduğunu ve 21 uzmanın hizmet verdiğini söyledi. Çocuk dostu devlet hastanesi olarak köylere giderek okul ve evlerde seminerler verip hem gençleri hem de anne adaylarını bilgilendirdiklerini kaydeden Demir, "Bu çalışmaları gönüllü hemşire ve doktorlarımız yapıyor. Onlar gitmek mecburiyetleri olmamamsına rağmen bilgilendirilmemiş kimse kalmasın diye köylere gidiyorlar" diye konuştu.

Yerel tiyatro ekibinin sergiledikleri oyunla devam eden program izleyicileri hem eğitti hem eğlendirdi. Güneydoğu’da çocuk sayısını trajikomik bir şekilde anlatan tiyatrocular doktor ve hemşirelerin vatandaşı nasıl bilgilendiklerini de sergiledikleri oyunla anlattılar. Tiyatro ekiplerinin ardından sahneye mahalli sanatçılar çıktı.

Birbirinden güzel şarkıların okunduğu mini konserde izleyiciler eğlenceli dakikalar yaşadılar. Eğlenceli dakikaların yaşandığı programın sonunda hastane çalışmalarına katkıda bulunanlara başhekim Devran Demir tarafından teşekkür belgesi verildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?