5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hastanede e-randevu dönemi

Güneydoğu Anadolu'nun en modern hastanelerinden olan Şanlıurfa Devlet Hastanesi önemli bir yeniliğe daha imza attı. Hastanenin tüm polikliniklerinde randevular istenildiği takdirde cep telefonundan ve internet sitesinden alınabilecek.


Teknolojiyi sağlık sektöründe hızla kullanmaya çalışan Şanlıurfa Devlet Hastanesi SMS ve internet üzerinden (www.sudh.gov.tr) e-randevu sistemi başlattı. Başhekim İ. Ahmet Çakır, hastanenin şehir merkezine uzak olması ve kırsal bölgelerde bulunan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla SMS (kısa mesaj) yoluyla ve internet üzerinden e-randevu alma sistemine geçti. Hizmete giren ve bu sistem sayesinde hastanelerdeki kuyruk karmaşasının önüne geçilmesi hedefleniyor.


Kırsal kesimde bulunan vatandaşlar Turkcell ve Avea numaralarından 3443 numaralı hatta mesaj atarak 1 gün önceden randevularını alabilecek. Telefonla randevu için direk olarak 757 34 43 ü arayarak ve operatör yönlendirmesiyle randevu alınabilecek. Uzun süredir bu konu hakkında çalıştıklarını belirten Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi İ. Ahmet Çakır, uygulamanın bir çok kolaylık sağlayacağını ifade etti. İlçe ve köylerden randevu almak için gelen hastaların mağdur olduğunu dile getiren Çakır, kimsenin ortada kalmaması için bu uygulamaya geçtiklerini aktardı.


Hizmetin tanıtılması için 3 bin afiş hazırladıklarını anlatan Başhekim Çakır, bu afişleri hastaneye müracaat eden tüm vatandaşlara dağıttıklarını, hastanenin tüm panolarına afişler astıklarını ayrıca basın ayrıcalığıyla tüm Şanlıurfa halkına ulaştıracaklarını ifade etti. Çakır, ayrıca Vodafone ile de anlaşma sağlayarak bu GSM hatlarının abonelerine de aynı hizmeti ulaştıracaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 12:36:34
Güncelleme :13 Temmuz 2008 Pazar 16:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?