5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hastaneye gitti şok oldu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde aniden rahatsızlanarak gittiği hastanede kendi karnesiyle başkasının muayene olduğunu öğrenen şahıs, cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, aniden rahatsızlanarak muayene için Suruç Devlet Hastanesi Acil Polikliniği'ne giden Bağ-Kur'lu Mehmet Gümüş kayıt yaptırırken görevli personel, "Gece saat 02.20'de muayene olmuşsun ve gerekli tetkikler yapılmıştır" dedi. Hastaneye gece o saatte hiç gitmediğini söyleyen Mehmet Gümüş, kendisinin adına başka bir kişinin muayene olduğunu belirterek, cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Muayene olmadığını ve mağdur edildiğini dile getiren Mehmet Gümüş, "Ben 25 Haziran 2009 tarihinde muayene olmak için Suruç Devlet Hastanesi Acil Polikliniği'ne gittim. Kayıt yaptıran personele TC kimliğimi verdim ve muayene için giriş yapmasını istedim. Bilgisayar başındaki personel 'Sen gece saat 02.20'de gelip muayene olmuş ve bazı tahliller yaptırmışsın' deyince şaşırdım. Ben ise personele o akşam gelmediğimi, benim TC numaramla başkalarının nasıl muayene olduğunu sorduğumda personel, 'Ben nerden bileyim. Sen gelmişsin ki muayene girişi yapılmıştır' cevabını verdi. Ben orada hastane yetkililerinden ve güvenlik güçleri nezaretinde hemen rapor tutmalarını istedim. Durumu Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'ne bildirdim. 15 yıldır zor şartlar altında Bağ-Kur primlerimi ödüyorum. Başkaları da gelip benim adıma muayene oluyorlar. Burada suçlu olanların bulunup cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Çiftçi ise, böyle bir olayın gerçekleştiğini, hastane başhekimi olarak konuyu araştırdıklarını söyledi.
Olayla ilgili cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma açıldı. 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 11:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?