5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hastaneye görüntüleme merkezi

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde modern Görüntüleme Merkezi kuruluyor.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde fiziki alt yapısı tamamlanan Görüntüleme Merkezi’nin cihazları geldi.

Cihazların monte işlemleri tamamlandıktan sonra Görüntüleme Merkezi’nin 15 gün içinde hizmet vermesi bekleniyor. Yeni kurulan Görüntüleme Merkezi hakkında bilgi veren hastane başhekimi Opr. Dr. İzzet Korkmaz, hastanede renkli görüntüleme merkezinin bulunmamasından dolayı vatandaşların özel sağlık merkezlerine sevk edildiğini belirterek, yeni kurulan görüntüleme merkezinin hizmete girmesi ile vatandaşların artık sevk edilmeyeceğini ve daha iyi bir sağlık hizmeti alacağını dile getirdi. Görüntüleme hizmeti için yapılan sevklerin sona ereceğini kaydeden Başhekim Korkmaz, ayrıca kısa zaman içinde hizmete girecek olan görüntü merkezinin anlaşmalı sağlık kuruluşlarına da hizmet vereceğini belirtti.

Görüntüleme merkezinin hizmete girmesi ile vatandaşların bir başka dış merkeze sevk edilmeyeceğini ifade eden Başhekim Korkmaz, "Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi olarak hastalarımıza kaliteli bir sağlık hizmeti sunma konusunda kararlılığımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Son çalışmalarımızdan bir tanesi de hastanemizde son donanımlı modern bir görüntüleme ünitesinin kurulmasıyla ilgili uzun süredir hazırlığını yaptığımız, fiziki alt yapısını tamamladığımız bu merkezin cihazları da artık teslim noktasına geldi ve kısa sürede montajları yapılacak. Görüntüleme merkezinde MR cihazı, bilgisayarlı tomografi, dijital röntgen, floroskopi, kemik dansitometrisi, mamografi ve doppler ultrasonografi'den oluşan toplam 7 cihaz yer alıyor. Teknolojinin son harikası donanımlı cihazlardan oluşan bir görüntüleme merkezi hastanemiz bünyesinden kurulmuş olacak. Bundan sonra hastanemizden sağlık hizmetleri alan hastalarımızın hastalıklarının teşhisi ile ilgili çok büyük bir kolaylık elde edilmiş olacak. Bir nevi ezbere doktorluk devri kapanmış olacak. Bu cihazlar sayesinde hastalarımızın hastalıklarının tanı konulmasında çok büyük bir aşama kaydetmiş olacağız" dedi.

Cihazların kurulmasının ardından sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmış olacaklarını ifade eden Korkmaz, "Hastalarımız bu tip tetkikler, görüntülemeler için herhangi bir yere sevk edilmeyecek ve iddia ediyoruz ki inşallah hastalarımıza randevu bile vermeden acil hastaları anında eğer acil değilse en geç 24 saat içerisinde mutlaka bu hizmeti vermektir. Aylarca ya da haftalarca asla hiçbir hastamızı bekletmeyeceğiz. Mutlaka zamanında gecikmeksizin bu hizmeti vererek daha kaliteli bir sağlık hizmeti vereceğiz" diye konuştu. Görüntüleme Merkezi’nde, MR, tomografi, mamografi, renkli doopler USG ve sintigrafi bölümlerin yer aldığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 11:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?