5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hastaya asansör zulmü

Şeker komasına giren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un amcasının kızının, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde asansörün bozuk olduğu gerekçesiyle 12 saat sedye üzerinde bekletildiği, biten serumunun da değiştirilmediği öne sürüldü.
Edinilen bilgiye göre, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un amcasının kızı Avaş Ok (52), şeker komasına girmesi nedeniyle ailesi tarafından merkeze bağlı Atatürk köyünden Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saat 21.30 sıralarında hastane acil servisine getirilen kadına ilk müdahale yapıldı. Serum takılan ve servise alınması gereken kadının, arızalı olduğu belirtilen asansörün önünde saatlerce bekletildiği iddia edildi. Daha sonra asansöre bindirilen kadının, bozuk asansörün içinde mahsur kaldığı ve biten serumunun da değiştirilmediği öne sürüldü.
İHA kamerasını gören görevliler, durumu doktorlara bildirdi ve olaya büyük tepki gösteren hasta yakınlarının yanına hastanenin başhekim yardımcısı geldi. Sinirli hasta yakınlarını sakinleştirmeye çalışan başhekim yardımcısı hasta yakınlarının tepkisiyle karşılaşırken, hastanenin güvenlik görevlileri ise görüntü almaya çalışan İHA muhabiri ve kamerasına saldırdı. İHA kamerası güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmayınca hasta yakınları şeker komasına giren Avaş Ok'u sedye üzerinde hastane girişine çıkardı. 12 saat boyunca müdahale edilmediği iddia edilen hasta kadının koluna takılan serum poşetinin bittiğini gören hasta yakınları, daha da öfkelendi. Hasta yakınları ile hastanedeki güvenlik görevlileri ve yetkililer arasında arbede yaşandı.


Yaşanan olaylar İHA kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, olayın büyümesi üzerine hastaneye takviye olarak polis ekibi gönderildi.
Bir süre sonra kalabalığın arasında üzeri kanlı bir kadın görüldü. Hasta olduğunu söyleyen kadın da hastanenin ilgi göstermediğini öne sürerek tepki gösterdi.
Hastane asansörünün bir aydır arızalı olduğunu öne süren bir hasta yakını ise "Allah'tan korkun. Paramızla geldik. Paramızla bize bakın" dedi.


Duruma sinirlenen hasta kadının ağabeyi ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mustafa Kuş'un amcasının oğlu Mustafa Kuş ise hastanede bir hemşire bulunduğunu iddia ederek, "Tüm milletvekillerine söyledim, hiçbirisinin faydası olmadı. Benim hastam burada ölüyordu, hiçbirisi bakmıyordu. 4 tane asansör var, hiçbiri çalışmıyor. Yüz kişi sabahtan beridir buradayız. Allah korkusu yok bu insanlarda. Keşke paramla olmasaydı, derdim ki bakmazlar. Ama paramla geldim. 500 YTL paramı aldılar. Ama hiçbir şey yapmadılar.Bir de hastayı dışarı atıyorlar. Bir hastaya bakmadılar. Paramızla ambulans vermiyorlar bize. Kamera çekim yapınca da engel oluyorlar. 'Gösterme, rezil oluruz' diyorlar" diye tepki gösterdi.


Soruna çözüm bulamayan hasta yakınları, hastalarını Gaziantep'e götürme kararı aldı. Durumun ciddiyetini gören hastane yetkilileri de hastayla ilgileneceklerini söyleyerek kadının Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde bir an önce tedavi altına alınması için yakınlarını ikna etti.


Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İdris Ahmet Çakır, konu ile ilgili olarak İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün gece yaşanan olayla ilgili olarak inceleme başlattım. Konu ile ilgili olarak bugün Valimiz ve İl Sağlık Müdürümüz ile bir araya gelip konuyu değerlendireceğiz. Olayda ihmal varsa gerekli soruşturma başlatılacaktır. Bu konu ile ilgili olarak görüntüler izlenecektir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?