7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Hattat bekçi

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde bekçilik yapan İbrahim Halil Bal, gönüllü olarak camilerin hat yazılarını yazıyor. Mesai dışındaki zamanlarını camilerin duvarlarına hat yazmakla geçiren bekçi Bal, hat sanatının kendini mutlu ettiğini söyledi.
Şanlıurfa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 8 yıl önce açılan hat sanatı kursuna katılan bekçi İbrahim Halil Bal (57), kursu başarıyla tamamladı. Bir süre evde kendine çalışan bekçi İbrahim Halil Bal, daha sonra duvarlarında yazı olmayan camilerin hat yazılarını gönüllü olarak yazmaya başladı. Kursta öğrendiklerini cami duvarlarında ustaca sergileyen İbrahim Halil Bal, son olarak Şehitlik Camii'nde çalışmaya başladı.
Caminin duvarlarını Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle süslemeye başlayan bekçi hattat, cemaatin takdirini kazandı. Mesaiden arta kalan zamanını camide çalışarak geçiren İbrahim Halil Bal, "27 yıldan beri Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde bekçilik yapıyorum. 8 yıl önce kursa giderek hat sanatını öğrendim. Gönüllü olarak camilerin yazılarını yazmaya çalışıyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 18:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?