3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Hava ambulansı bebek için havalandı

SAĞLIK BAKANLIĞI BİR GÜNLÜK BEBEK İÇİN SEFERBER OLDU

Şanlıurfa'da bir gün önce doğan bebek, kalp yetmezliği nedeniyle ambulans helikopter ile Malatya İnönü Üniversitesi'ne kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Yakubiye Mahallesi'nde ikamet eden Ömer ve İlkay Kaçan ailesinin dün Kadın Hastalıkları ve Doğum Evi Hastanesi'nde erkek bebekleri dünyaya geldi. Doğum sonrası minik bebek hemen yeni doğum ünitesine alınarak, tedavi altına alındı. Doktorlar tarafından kontrolleri yapılan bebeğin, kalp yetmezliği olduğu tespit edildi. Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçen Sağlık Müdürlüğü, bebeğin Malatya İnönü Üniversitesine sevk edilmesini istedi.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır'da bulunan Ambulans Helikopteri Şanlıurfa'ya gönderdi. Diyarbakır'dan havalanan ambulans helikopter, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi pist alına iniş yaparken, bir günlük bebek ise ambulans ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Evi Hastanesi'nden küvez içerisinde Helikoptere getirildi. Bebek helikoptere bindirilerek, Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI BİR GÜNLÜK BEBEK İÇİN SEFERBER OLDU
SAĞLIK BAKANLIĞI BİR GÜNLÜK BEBEK İÇİN SEFERBER OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 15:19:02
Güncelleme :4 Aralık 2010 Cumartesi 02:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?