30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Havalimanında araba yarışı

Seat otomobil firması tarafından düzenlenen otomobil yarışmasında hız tutkunları GAP’ta buluştu. Şanlıurfa Havaalanı’nda yapılan otomobil yarışı 400 metre hız, Slalom, Drag ve Fren olmak üzere 4 ayrı kategoride yapıldı.

Yarışlara, 1.4, 1.6, 1.9 ve 2000 motor gücü olan çeşitli markalarda toplam 19 otomobil katıldı. Yarışmalarda, otomobil yarışından çok adeta sinir harbi yaşandı.

Seat otomobil firmasının düzenlediği yarışmaya, Opel otomobilleri de katılınca zaman zaman tartışmalar oldu. Opel sürücülerinin emniyet kemeri takmaması üzerine jüri tarafından iki araç yarışmalardan diskalifiye edildi.

Daha sonra Seat ile Opel araç sahipleri ve sürücüleri arasında tartışma yaşandı. Hakemlere yapılan itirazlar sonucunda sürücüler ve araçları tekrar yarışmaya alındı. Pistin içerisine giren juri, hakem ve yarışmaya katılan otomobil sahipleri arasında tartışma yaşandı.

Opel sahipleri daha sonra araçların yarışmadan çekerek pist çıkışında klakson çalarak olayı protesto etti.

Slalom, Drak ve Fren kategorileri olmak üzere yapılan yarışmaya 1.4 gücündeki Seat ile Toyota otomobilleri finallere kaldı. Finalde Toyota’nın Yarıs isimli otomobilin sürücüsü Dinçer İzol kazandı.

Seat tarafından düzenlenen otomobil hız ve akrobasi yarışmasında hız tutkunu olan otomobil sürücüleri ve motosiklet sürücüleri gösteri yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 17:09:40
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 20:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?