5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hayat Boyu Öğrenme semineri

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 8 ilde pilot olarak uygulanan İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirme Projesi (İKMEP) mesleki eğitim ile ilgili konulardaki farkındalık artırma çalışmaları kapsamında pilot illerden biri olan Şanlıurfa'da "Hayat Boyu Öğrenme Stratejileri" semineri düzenlendi.

Şanlıurfa Otel El Ruha'da gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'nın yanı sıra, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Tuncel Yelboğa ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin katıldı.
Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, ülkemizin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini belirterek, "Şanlıurfa'nın işsizlik oranı yüzde 18,5'tir. Bu oran ile kentimiz Türkiye'de işsizliği en fazla olan ilerin başında yer almaktadır" dedi.

İşsiz birçok vatandaşın iş verme konusunda Valiliğe müracaat ettiklerini belirten Vali Yavaşcan, "İş isteme konusunda kendilerine 'Ne iş yapabilirsin' diye sorulduğunda ne iş olursa yapabilirim cevabı veriyorlar. Ülkemizde genelde yaşadığımız bu sıkıntıyı giderme noktasında mesleki eğitim çok önem arz etmektedir. Bu projeyi bu yönden çok önemli bir adım olarak görüyorum. İş gücü piyasalarının ihtiyaç duyduğu alanlarda kalifiye eleman yetiştirebilme noktasında gerçekten böyle projelere ihtiyaç var. Proje kapsamında tespit edilen alanlarda atölye donanımları yapılacak. Mesleki eğitim veren yöneticilerimiz ve eğitimcilerimiz de bu projeden yararlanacak. Avrupa Birliği'nin 12 milyon Euro ve Türkiye Cumhuriyetinin de 2,5 milyon Euro'luk katkı sunduğu toplam 14,5 milyon Euro'luk bir projedir. Bu projede emeği geçenleri kutluyor ve projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?