5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hayatları bir kazayla kabusa döndü

Şanlıurfa'da, dokuz yıl önce geçirdiği kaza sonucu çalışamaz hale gelen şahıs, eşi ve sekiz çocuğu ile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Zenginova köyünde yaşayan İbrahim Bilge (32), dokuz sene önce akşam saatlerinde işinden eve dönerken motosikletiyle kaza geçirdi. İki bacağı da kırılan Bilge ve ailesinin hayatları, o tarihten sonra kabusa döndü. Çalışamaz hale gelen İbrahim Bilge (32), eşi ve sekiz çocuğu, şimdi köylülerin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden İbrahim Bilge, "Ayaklarım sağlamken evimin ve çocuklarımın bütün ihtiyaçlarını karşılıyordum. Ancak 1999'da motosikletle geçirdiğim trafik kazası sonucu iki ayağım kırıldı. O günden sonra hayatım altüst oldu. İki yıl yataktan kalkamadım. Daha sonra yavaş yavaş yürümeye başladım. Şimdi bastonla yürüyebiliyorum ancak çalışamıyorum. Köylü yardım etmese ben ve çocuklarım açlıktan ölürüz" diye konuştu.

Sekiz nüfusa bakmanın kolay olmadığını belirten Bilge, "Yoksulluk adeta iliklerimize işlemiş durumda. Üç aylık kızım Büşra'ya süt yetiştiremiyoruz. Annesinin de sütü yok. Süt olmayınca çocuk gelişmiyor. Köy ortamında çaresiz ve yalnızım. Herkes işçiliğe çıktığından dolayı köyde bize yardım edecek kimse de kalmadı. Bir yardım elinin bize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 10:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?