5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Haydi çocuklar çöpe

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde eğitim ve öğretimin sona ermesinin ardından, öğrenciler yaz harçlıklarını çıkarmak için çalışmaya başladı.

Öğrencilerin bir kısmı iş yerlerinde çırak olurken, bir kısmı da sandık boyasını sırtladı, kimisi de gün boyu çöplükleri gezerek plastik ve metal eşya toplayarak harçlıklarını çıkarmaya başladı.

Akçakale ilçesinde Abdulkadir Turak (12) ve Ali Şahin (12) isimli iki ilköğretim öğrencisi, sabah saatlerinde yanlarına aldıkları çuvallarla çöplüklere gidiyor. Çöplüklerde topladıkları demir, bakır, kola şişesi, kaba plastik eşyaları toplayıp, hurdacının yolunu tutan çocuklar, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılının hazırlıklarını yapıyor. Topladıkları hurda eşyalarda 5 ile 6 TL arasında harçlık kazandıklarını belirten çocuklar, aile bütçesine de katkıda bulunuyor.

Bu yıl 5. sınıftan 6.sınıfa takdir belgesi alarak geçtiğini söyleyen Abdulkadir Turak, "Yaz harçlığımı çöplüklerden metal ve plastik eşya toplayarak elde edeceğim. Okullar kapandı, bize de çöplüklerde hurda toplamak düştü. Yapacak bir işimiz yok. Çöplüklerden hurda toplamak en karlı iş. Sabah saat 07.00'de arkadaşım Ali Şahin ile beraber şehir çöplüğüne gidiyoruz. Çöplükte bakır, eski plastik kaplar, kola şişesi ve benzeri hurdaları toplayarak hurdacıya getiriyoruz. Her gün yaklaşık olarak 5 ile 6 TL arası para kazanıyoruz. Biraz toz toprak ve kir olmazsa bu iş çok karlı bir iştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 14:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?