5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Haydi Kızlar Liseye' kampanyası

Birecik İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel ve ekibi, köy köy dolaşarak genç kızları liseye kazandırıyor.

Birecik ilçesinde başlatılan "Haydi Kızlar Liseye" adlı kampanyada bu yıl 700 kız öğrenci daha liseye devam etme imkanına kavuştu. İlçede 2 yıl önce devletin imkanlarıyla okula kazandırılmaya çalışılan 241 liseli kız öğrenci sayısı bu yıl bin 481'e ulaştı.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel'in başlattığı kampanyada, kız öğrenci sayısında artışların devam edeceği belirtildi. Sonel başkanlığındaki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sağlık personelinden oluşan ekip, köy köy ve mahalle mahalle dolaşıp liseye gidemeyen kız öğrencileri tespit ederek okula kayıt yaptırmalarını sağladı.

İlçeye bağlı Yaylacık köyüne giden Kaymakam Tuncay Sonel ve ekibi, genç kızların aileleri ile görüşerek ikna çalışmaları yaptı. Kızlarını liseye göndermeyeceğini söyleyen ailelerle görüşen Sonel zor da olsa aileleri ikna etmeyi başarırken, bu tür çalışmaların süreceğini kaydetti.

Öte yandan, Kaymakam'ın atanmasına üzülen Birecikliler, "Tuncay Sonel Birecik ilçesine geldiği günden bu yana eğitim, sağlık, sosyal yardımlaşma gibi üç önemli alanda belki de Türkiye'nin en başarılı idarecileri arasına girebilecek hizmetler yaptı. Devletin istendiği takdirde insanını, vatandaşını nasıl baş tacı edebileceğini herkese gösterdi. Kimsesizlerin kimsesi oldu. Çok örnek işler yaptı. Halka ve devlete gelecek adına örnek olabilecek faaliyetler gerçekleştirdi. Devletin parasını kimseye çar çur ettirmedi" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 13:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?