5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hayırsever işadamlarında çağrı

Şanlıurfa'da 17 yıldır hizmetlerini sürdüren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, vatandaşlardan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam ederken, gıda sıkıntısı yaşıyor.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Şanlıurfa'da bulunan işadamlarına da çağrıda bulunan Aşevi sorumlusu Ali Topal, "Ramazan Bayramı öncesi gelin çocuklarımızı birlikte sevindirelim" dedi.

Aşevinde kuru gıda sıkıntısı yaşandığını belirten Topal, her gün verilen yemek masrafının günlük 7 bin YTL olduğunu söyledi. Aşevinin Mart ayına kadar açık olacağına dikkat çeken Topal, "Ramazan ayı boyunca şimdiye kadar çok sayıda hayırsever yardımda bulundu. Bu aralar aşevinde kuru gıda sıkıntısı yaşıyoruz. Hayırseverlerin yardım yapmasını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramı'nı idrak edeceğiz. Bayram öncesi 3 bin çocuğumuzu sevindirmek istiyoruz. Bin ailenin yaklaşık 3 bin çocuğu var. Bunlara bayramlık elbise, giyim yardımı yapmamız lazım. Hayırsever iş adamlarımızın bayram öncesi desteklerini bekliyoruz. Günlük 7 bin YTL yemekler ve gıda yardımı için harcanırken, 3 bin YTL civarında da giyim gibi yardımlar yapıyoruz. Yani günlük masraf 10 bin YTL'yi buluyor. Burada yapılan masrafların tamamı hayırsever vatandaşlarımızın büyük destekleri sayesinde karşılanıyor. Bizler onların bu yardımları sayesinde ayakta kalıyoruz. Her gün aşevimizde 10 bin kişiye yemek hazırlıyoruz. Amacımız hiçbir yoksul ve kimsesiz vatandaşımızı bu mübarek ayda aç bırakmamaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 10:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?