30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Hayırsevere vefa

Şanlıurfa’da okul yaptıran ve 9 yıl önce vefat eden Mustafa Vedat Mutlu’yu ziyaret eden öğrenciler, mezarına çiçek koydu, dua etti.

Okul yapımına ilgi çekmek için Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anlamlı bir çalışma başlatıldı. Şanlıurfa’da okul yaptıran veya okul yapımına yardımcı olanlardan vefat edenlerin mezarlarını ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler, dualar etti. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ilk ziyaret 9 yıl önce vefat eden Mustafa Vedat Mutlu’nun mezarına oldu.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, şube müdürleri ve öğrenciler, Şanlıurfa Bedüizaman Mezarlığı’nda biraraya gelerek, 1996 yılında vefat eden Mustafa Vedat Mutlu’yu mezarı başında andılar. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Mustafa Vedat Mutlu’nun ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak, "Ölümünün 9. yılında ziyaret ediyoruz. Öğrencilere şunu tavsiye ediyorum. Bu okulun yapılmasında çok önemli katkıları oldu. Onun adının verildiği okulda 3 bin 400 öğrenci öğretim görüyor. Bundan sonra da okul yapımına katkıda bulunan diğer ölen kişilerin ölüm yıldönümlerinde mezarlarını ziyaret edeceğiz. Onları unutmadık. İsimleri okul tabelasında yaşayacaktır. Öğrenciler onları isimleriyle hatırlayıp, teşekkür edip rahmet gönderecekler. Okul yapımında katkıda bulunan ve hayatta olanların kendilerini ziyaret ederek teşekkür edeceğiz" dedi.

Bu arada, Mustafa Vedat Mutlu’nun mezarına gelerek dua okuyan öğrenciler ise "Sayın Mutlu’yu rahmetle anıyoruz. Ona minnettarız. Ona layık olmaya çalışacağız" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 22:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?