5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hayırseverlere 'okul yaptırın' çağrısı

Şanlıurfa'da da 2007-2008 eğitim öğretim yılı ve ilk öğretim haftası düzenlenen bir tören ile başladı. Sırrın Mahallesinde bulunan Sırrın İlköğretim okulunda düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı şiirlerin okunduğu törende Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri mini konser verdi. Törende konuşan Vali Yusuf Yavaşcan, 8 yıllık temel eğitimde Şanlıurfa'da istenilen noktaya gelindiğini söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Vali Yusuf Yavaşcan, "Geçen sene Şanlıurfa'da 389 bin öğrencimiz vardı. Bu yıl bu sayı 400 bini geçecek. Geçen yıl birinci sınıfa kaydolan çocuk sayısı 55 bindi, bu yıl bu sayıda 60 bin olmasını tahmin ediyoruz. Yaklaşık 20 bin öğrencinin mezun olduğunu düşünürsek öğrenci artışının 35-40 bin civarında oluyor. Bu artış derslik ihtiyacını, okul ihtiyacını doğruyor. Şu an Şanlıurfa'da 681 derslik inşaatı devam ediyor. 44 okul inşaatı tamamlandı. İlköğretimde 6 bin 44 dersliğimiz bulunmakta. Şanlıurfa, Türkiye'de en fazla okula sahip ildir. Şanlıurfa'da 1'nci sınıfa kaydolan öğrenci açısından Türkiye genelinde 4'nci sıradadır" dedi.

Hedeflerinin okula gitmeyen çocukları okula kazandırmak olduğunu anlatan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, geçen yıl 63 olan sınıf ortalamasının bu yıl 56'ya düşeceğini tahmin ettiklerini ifade etti. Derslik ortalamasını daha da aşağıya çekmek için çok sayıda okul yapılmasının gerektiğini vurgulayan Vali Yavaşcan, "Şanlıurfalı hayırsever iş adamlarımızdan okul yapmalarını istiyorum. Gerçekten çok okula ihtiyacımız var" şeklide konuştu.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Şanlıurfa genelinde Valiliğin öncülüğünde "Şimdi Okul Zamanı" kampanyası başlattıklarını belirterek, "Bir eğitim öğretim yılının üçtü birini okuldan uzak geçiren çocuklara davetiye gönderdik buyurun şimdi okul zamanı dedik" dedi. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin öğrenci velilerinden de aş ve işleri kadar çocuklarının eğitim ve öğretimine önem vermelerini istedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yusuf Yavaşcan, ve beraberindekiler Sırın İlköğretim okulunda bir sınıfa geçerek öğrenciler ile birlikte ilk dersi dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 12:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?