5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hayrünnisa Gül Şanlıurfa'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, beraberindeki yazar heyeti ile Şanlıurfa'da düzenlenen 'Konuşan Kitap Şenliği'ne katıldı. İlk sesli okumayı yaparak şenliklerin açılışını yapan Gül, okuma çadırlarını gezerek yazarlar tarafından okunan kitapları dinledi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, yazar ve sanat camiasından Ahmet Telli, Ahmet Ümit, Ahmet Vehbi Vakkasoğlu, Alev Alatlı, Ayşe Kulin, Beşir Ayvazoğlu, Canan Tan, Çetin Tüzüner, Doğan Hızlan, Enver Ercan, Fatma Barbarosoğlu, Feyza Hepçilingirler, Haluk Dursun, İskender Pala, Kürşat Başar, Metin Celal Zeynioğlu, Mustafa Armağan, Müge Çakır, Mümin Sekman, Nazife Şişman, Selim İleri ve Tuna Kiremitçi gibi Türkiye'nin kendi alanlarında öne çıkan isimleri ile birlikte; sabah saatlerinde
Ankara'dan havalanan Türkiye Cumhuriyeti TC-GAP uçağı ile Şanlıurfa GAP Uluslararası Havaalanı'na geldi. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile eşi Ayla Yavaşcan tarafından karşılanan Hayrünnisa Gül, beraberindeki heyetle şenliklerin yapılacağı Balıklıgöl'e geçti.
Buradaki programda konuşan Hayrünnisa Gül, korsan kitap satışlarına dikkat çekerek, sanatçı ve yazarların emeklerinin çalındığını vurguladı
Korsan kitaplarının önüne geçmek için vatandaşlara büyük görevler düştüğünü anlatan Gül, "Bizlere ev sahipliği yapan Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum. Türkiye'de adeta bir kitap okuma seferberliği başlatıldı. Biz de bunu büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz. Kitap okuyarak yeni maceralara yol alacaksınız. Çocuklara kitap sevgisini küçük yaşta edindirin. Okuyarak; hem fikir, hem de hayal dünyalarının gelişeceğini anlatalım. Unutmayalım ki; çocuklar anne ve babalarının davranışlarını gözlemleyerek hareket eder. Ancak son yıllarda büyük emeklerle hazırlanan birçok eserin korsanları yapılıyor. Korsan eserlerle sanatçı ve fikir adamlarının emekleri çalınmaktadır. Eserin geliri sahibine değil, emek hırsızları yapan korsanlara gidiyor. Korsan faaliyetler sadece eser sahibini zarara uğratmamakla beraber, kayıp dışı ekonominin bir parçası olarak devleti de vergi kaybına uğratıyor. Korsanı önlemek için vatandaş olarak bizlere de görev düşüyor. Tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Hakkı
hak sahibine teslim etmek için korsana hayır diyelim" dedi.


Gül, daha sonra Peyami Safa'nın bir kitabını okuyarak şenliklerin açılışını gerçekleştirdikten sonra, Balıklıgöl çevresinde kurulan çadırları ziyaret ederek yazarların okudukları kitapları dinledi. Öğrencilerle sohbet eden Gül, zaman zaman vatandaşların yoğun ilgisiyle nedeniyle zor anlar yaşadı. Şanlıurfa Özel Eğitim ve Uygulama Okulu 6. sınıf öğrencisi bedensel özürlü Mehmet Okay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün karakalemle yaptığı portre resmini okuma çadırını ziyaret eden Hayrünnisa Gül'e hediye etti.
Siyah beyaz resmi görünce şaşıran Gül, 6. sınıf öğrencisi bedensel özürlü Mehmet Okay'a teşekkür etti.


Gül'ün Şanlıurfa ziyareti sırasında havaalanı ve çevresi ile Balıklıgöl'de yoğun güvenlik önlemleri alınırken, şenliklerin yapılacağı alan, dedektör köpekler tarafından didik didik arandı.


Toplumda okuma bilinci oluşturmak, teşvik edici çalışmalarla özellikle çocuklar ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumayı insan yaşamının vazgeçilmez bir unsuru haline getirmek amacıyla düzenlenen şenlikler kapsamında birçok ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin hafta boyunca sesli kitap okuması yapacağı kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 13:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?